Fundația Orange

Creative Writing - Projects and Activities in the English Class

Concurs

Georgeta Rarinca

Trimis la 11.02.2019

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII MEDIU PREDARE, EVALUARE

Prezentarea PowerPoint - Scrierea Creativă prin proiecte și activități în ora de Limba engleză - pune la dispoziția cadrelor didactice și a elevilor deopotrivă idei de promovare a creativității la clasă.Proiecte didactice


Documente


Scrierea creativă este cea mai distractivă cale de a da frâu liber imaginației elevilor, de a-i încuraja să scrie și să transforme activitatea aceasta atât de plictisitoare într-o aventură de care se vor bucura alături de noi, profesorii lor. Prima metodă este cea a jurnalului, alături de faimosul personaj Flat Stanley, care vine din Statele Unite să adune informații despre cultura și educația din țara și școala noastră.
Cea de-a doua cale este completarea caietului de vacanță Workbook for Witty Kids. Aici elevii vor întâlni prieteni care, deși par foarte cunoscuți, nu s-au aflat niciodată mai aproape de lumea copiilor ca acum. Cu ei alături elevii vor ajunge să se cunoască mai bine, să călătorească în universuri pe care nici nu și le-au imaginat până astăzi, să trăiască experiențe unice care îi pot ajuta, pe de altă parte, să răspundă, cu inteligență și creativitate, tuturor enigmelor ce vor apărea în viața cotidiană a elevilor.
Nu în ultimul rând, proiectul de scriere creativă se va împleti în mod miraculos cu reciclarea creativă. Elevii vor scrie mesaje motivaționale despre prietenie pe tricourile vintage care vor reveni la viață purtate cu drag de creatorii lor. Pantofii vechi vor deveni ghivece de flori, elevii vor scrie povestea din spatele tranformării uluitoare. Obiectele uitate prind glas, elevii devenind purtătorul lor de cuvânt.
Profesorii și elevii sunt astfel parteneri în scrierea creativă, moment de bucurie în actul educațional, iar produsele lor vor fi cea mai vie dovadă ca DA, SE POATE.


Georgeta Rarinca, profesor de Limbi moderne

Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, Romania, Cluj-Napoca, Cluj

Trimis la 11.02.2019 - 21:16


Materiale similare

Le passé composé

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII

Consolidarea cunostintelor de gramatica - Perfectul compus

Il Carnevale

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII, VIII

Elevii au acces la o prezentare interactiva a Carnavalului de la Veneția prin intermediul aplicației Thinglink. Acestia au posibilitatea sa acceseze diferite informații despre carnaval, precum si sa raspunda la o serie de filmulete si intrebari dand clic pe linkurile incluse in prezentare