Fundația Orange

Media


Cristian Pop, inspector: Folosind materiale digitale, îi cucerești pe copii

Cristian Pop, inspector: Folosind materiale digitale, îi cucerești pe copii

Cristian Petru Pop, inspector de matematică, ISJ Cluj, este de părere că odată cu introducerea materialelor digitale se observă o implicare mai mare chiar și la profesori, nu numai la copii.

În ceea ce privește evoluția elevilor, Cristian Pop nu are niciun dubiu: acum copiii înțeleg mult mai ușor lecțiile pentru că acceptă mult mai ușor aplicațiile digitale. 

Ce credeți că s-a schimbat după implementarea proiectului Digitaliada?

Cristian Pop: Diferența dintre a face formare în Digitaliada și în sistemul clasic este că simțim nevoia de aceste materiale digitale, parcă și profesorii se implică mult mai mult, față de celelalte cursuri clasice care  se repetă și poate nici nu își ating scopul. Sunt profesori care au reticențe de a folosi aceste aplicații, dar eu cred că folosind cele două metode, tradițional și modern, arătând că ești un profesionist și cunoști bine materia, folosind aceste materiale digitale, îi cucerești pe copii. Și cred că acesta este principalul scop. 

Cum au primit elevii introducerea materialelor digitale la oră?

Cristian Pop: Pentru ei e mult mai ușor pentru că se pricep toți la aceste aplicații digitale, le acceptă foarte ușor, le accesează foarte ușor și îi cucerești mult mai mult la lecție. Mai ales la geometrie unde nu toți copiii pot să vadă figurile geometrice. Aici (n.red. în Digitaliada) imediat poți să folosești aplicațiile și să le arați exact despre ce e vorba. Geogebra ar trebui introdusă în cursurile de la facultate, când profesorii sunt inițiați ar trebui să cunoască aceste softuri și aplicații. Fară ele, nu cred că mai avem ce căuta la clasă. Copiilor le place foarte mult Geogebra pentru că descoperă foarte multe lucruri pe care ei le-au învățat mai mult teoretic. Le geometrie, unde copiii aveau probleme, acum pot în sfârșit să recunoască figurile geometrice, să se joace cu ele, să descopere proprietățile lor și asta îi ajută foarte mult.

Ce reacții au avut părinții după implementarea programului Digitaliada?

Cristian Pop: Copiii pot să folosească aceste aplicații și pentru a se pregăti pentru Evaluarea Națională. Ei regăsesc și teste prin care își pot evalua cunoștințele. Aceste aplicații iți dau și un feedback imediat, iar atunci și părinții sunt mulțumiți.