Fundația Orange

Criterii de divizibilitate cu 2, 5, 10

Concurs

Olinici Rodica

Trimis la 17.04.2023

Matematică
MATEMATICĂ, V MEDIU PREDARE

Materialul propus reprezintă o prezentare a lecției cu titlul: Criterii de divizibilitate cu 2, 5, 10. Mi-am dorit să captez atenția elevilor prezentând respectiva temă astfel încât să fie înțeleasă, în mare măsură, de la prima expunere. Aplicațiile practice prezentate sunt relevante.


Alte materiale educaționale


Documente


Materialul prezintă criteriile de divizibilitate cu 2, 5, 10 și exemplele relevante cu ajutorul cărora elevii să înțeleagă ușor, de la prima expunere, noțiunea de divizibilitate (cu 2, 5, 10).

Utilizând tehnologia, demersul didactic are ca rezultat înțelegerea noțiunii de divizibilitate într-un mod confortabil și care să stimuleze învățarea. Se dobândesc competențele specifice, dar și competențele digitale exersând deprinderi matematice.

În realizarea materialului am arătat cum pot fi folosite într-o lecție resursele educaționale deschise. Elevii pot fi provocați, îndemnându-i să propună exemple, asemănătoare, de aplicații pentru criteriile de divizibilitate cu 2, 5, 10 și să le prezinte în aceeași manieră (format ppt).


Olinici Rodica, profesor de Matematică

Școala Gimnazială , Galați

Trimis la 17.04.2023 - 14:56


Materiale similare

Puzzle interactiv realizat in Jigsaw Planet

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V

Elevul cu dizabilitati Moisii Gabriel a realizat la clasa, cu ajutorul doamnei profesor-educator Toma Mihaela, un puzzle interactiv ce reprezinta un baiat si o fata, pe care am folosit-o in cadrul orei de Formarea autonomiei personale, rezolvandu-l impreuna cu ceilalti colegi de clasa.

Fisa de lucru interactiva realizata in Liveworksheets

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V

m realizat o fisa interactiva in programul Liveworksheets, pentru elevii clasei a clasei a V a, la disciplina Socializare din trunchiul comun de Terapii complexe specifice si integrate, pentru copiii cu dizabilitati.