Fundația Orange

Criterii de divizibilitate cu 2, 5 și 10

Concurs

Dologa Paulina

Trimis la 10.01.2021

Matematică
MATEMATICĂ, V ÎNCEPĂTOR PREDARE

Este o lecție de predare realizată cu ajutorul aplicației quizziz care poate fi utilizată atât sincron cât și asincron. Lecția presupune implicarea elevilor în deducerea noilor concepte și poate fi accesată cu ajutorul link-ului:Alte materiale educaționale


Galerie imagini, clic pentru zoom


Lecția poate fi accesată

Este o lecție de predare a criteriilor de divizibilitate cu 2, 5 și 10 care respectă etapele cadrului ERR.

Astfel, plecând de la ceea ce elevii cunosc despre verificarea relației de divizibilitate între două numere, aceștia vor fi încurajați să descopere modalități rapide de a verifica dacă un număr este divizibil cu 2, cu 5 sau cu 10.

După fiecare criteriu dedus, elevii au exersat răspunzând la câteva întrebări, iar în etapa reflecției, au completat un jurnal de învățare.


Dologa Paulina, profesor de Matematică

Școala Gimnazială, Tureac, Bistrița-Năsăud

Trimis la 10.01.2021 - 16:30


Materiale similare

Puzzle interactiv realizat in Jigsaw Planet

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V

Elevul cu dizabilitati Moisii Gabriel a realizat la clasa, cu ajutorul doamnei profesor-educator Toma Mihaela, un puzzle interactiv ce reprezinta un baiat si o fata, pe care am folosit-o in cadrul orei de Formarea autonomiei personale, rezolvandu-l impreuna cu ceilalti colegi de clasa.

Fisa de lucru interactiva realizata in Liveworksheets

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V

m realizat o fisa interactiva in programul Liveworksheets, pentru elevii clasei a clasei a V a, la disciplina Socializare din trunchiul comun de Terapii complexe specifice si integrate, pentru copiii cu dizabilitati.