Fundația Orange

Cu InfoQuest iei 10!

Alte resurse

InfoQuest

Trimis la 20.02.2020

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, MATEMATICĂ, ISTORIE, GEOGRAFIE, FIZICĂ, CHIMIE, INFORMATICĂ ȘI TIC, EDUCAȚIE CIVICĂ / SOCIALĂ, BIOLOGIE, LIMBI MODERNE, ALTĂ DISCIPLINĂ, EDUCAȚIE MUZICALĂ, EDUCAȚIE PLASTICĂ, RELIGIE, EDUCAȚIE TEHNOLOGICĂ, ȘTIINȚE ALE NATURII, DEZVOLTARE PERSONALĂ, MUZICĂ ȘI MIȘCARE, JOC ȘI MIȘCARE, V, VI, VII, VIII ÎNCEPĂTOR EVALUARE

InfoQuest este o aplicatie mobila pentru verificarea si imbogatirea cunostintelor printr-o metoda de tip treasure-hunt. Practic se populeaza clasa cu coduri QR, elevii trebuie sa le descopere, sa le scaneze si sa raspunda corect pentru a acumula cat mai multe puncte.


Aplicații


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


https://www.youtube.com/watch?v=cnvYXz_w_9I

Profesorii pot utiliza rezultatele pentru a puncta suplimentar elevii sau pentru a optimiza programa scolara, deasemenea acestia pot updata seturile de intrebari in maximum 3 minute.

Utilizarea aplicatiei presupune scanarea codurilor QR din clasa, coduri cu surse diferite (pot fi coduri QR de pe materialele didactice cu link-uri catre site-uri), carora in aplicatie le sunt atribuite intrebari de tip trivia, cu patru variante de raspuns, una singura fiind corecta.

Spre exemplu intr-o sala de clasa se pot utiliza peste 30 coduri QR, cele mai importante pot fi mentionate si in lista de hint-uri, elevii se vor juca si vor raspunde la intrebari pentru a acumula cat mai multe puncte intr-o limita de timp impusa de profesor.

Fiecare profesor isi poate realiza propria sesiune de evaluare printr-un update de maxim 3 minute. Evaluarea periodica sau la final de an poate presupune un joc cu o limita mai mare de timp ce se poate desfasura chiar si in aer liber.

Noi ne-am intrebat cand retin copiii cele mai multe informatii?
„– Cand se joaca!”, acesta a fost raspunsul nostru!


Alte informații

Pentru moment aplicatia este disponibila numai pentru dispozitivele Android, in Magazin Play si necesita conexiune la internet.


InfoQuest

Romania, Otopeni, Ilfov

Trimis la 20.02.2020 - 10:27


Materiale similare

Sistemul Osos

Biologie
BIOLOGIE, VII

Aplicatie web disponibila la http://sistemulosos.info destinata elevilor de clasa a VII-a pentru invatarea rapida si interactiva a oaselor din scheletul Uman. Aplicatia cuprinde 3 sectiuni. Prima sectiune e de identificare, a doua sectiune e de invatare si sectiunea 3 cuprinde jocuri

My English e-Book

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VIII

„My English e-Book” este un concept site/canal Youtube inter-conectate, care prezintă lecții explicative pentru gramatica limbii engleze, atât video cât și scris. Aceste materiale sunt destinate începătorilor, sunt în limba română și sunt prezentate în varianta cea mai simplă.