Fundația Orange

Cu InfoQuest iei 10!

Alte resurse

InfoQuest

Trimis la 20.02.2020

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, MATEMATICĂ, ISTORIE, GEOGRAFIE, FIZICĂ, CHIMIE, INFORMATICĂ ȘI TIC, EDUCAȚIE CIVICĂ / SOCIALĂ, BIOLOGIE, LIMBI MODERNE, ALTĂ DISCIPLINĂ, EDUCAȚIE MUZICALĂ, EDUCAȚIE PLASTICĂ, RELIGIE, EDUCAȚIE TEHNOLOGICĂ, ȘTIINȚE ALE NATURII, DEZVOLTARE PERSONALĂ, MUZICĂ ȘI MIȘCARE, JOC ȘI MIȘCARE, V, VI, VII, VIII ÎNCEPĂTOR EVALUARE

InfoQuest este o aplicatie mobila pentru verificarea si imbogatirea cunostintelor printr-o metoda de tip treasure-hunt. Practic se populeaza clasa cu coduri QR, elevii trebuie sa le descopere, sa le scaneze si sa raspunda corect pentru a acumula cat mai multe puncte.


Aplicații


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


https://www.youtube.com/watch?v=cnvYXz_w_9I

Profesorii pot utiliza rezultatele pentru a puncta suplimentar elevii sau pentru a optimiza programa scolara, deasemenea acestia pot updata seturile de intrebari in maximum 3 minute.

Utilizarea aplicatiei presupune scanarea codurilor QR din clasa, coduri cu surse diferite (pot fi coduri QR de pe materialele didactice cu link-uri catre site-uri), carora in aplicatie le sunt atribuite intrebari de tip trivia, cu patru variante de raspuns, una singura fiind corecta.

Spre exemplu intr-o sala de clasa se pot utiliza peste 30 coduri QR, cele mai importante pot fi mentionate si in lista de hint-uri, elevii se vor juca si vor raspunde la intrebari pentru a acumula cat mai multe puncte intr-o limita de timp impusa de profesor.

Fiecare profesor isi poate realiza propria sesiune de evaluare printr-un update de maxim 3 minute. Evaluarea periodica sau la final de an poate presupune un joc cu o limita mai mare de timp ce se poate desfasura chiar si in aer liber.

Noi ne-am intrebat cand retin copiii cele mai multe informatii?
„– Cand se joaca!”, acesta a fost raspunsul nostru!


Alte informații

Pentru moment aplicatia este disponibila numai pentru dispozitivele Android, in Magazin Play si necesita conexiune la internet.


InfoQuest

Romania, Otopeni, Ilfov

Trimis la 20.02.2020 - 10:27


Materiale similare

Geo-Cool

Geografie
GEOGRAFIE, V, VI MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Manual digital de geografie fizica

Internet Safety / Siguranță pe Internet

Interdisciplinar
INFORMATICĂ ȘI TIC, LIMBI MODERNE, VI, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Adresat elevilor din ciclul gimnazial, acest set de resurse didactice digitale abordează tema siguranței pe Internet și poate fi folosit cu succes atât în predarea sincronă, cât și asincronă, în cadrul orelor de limba engleză sau a cursurilor opționale integrate.