Fundația Orange

Curcubeu peste Carpați

Concurs

Didina Botgros

Trimis la 13.02.2019

Altă disciplină
ALTĂ DISCIPLINĂ, V MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

O aplicație simplă – TCV – un PowerPoint prin care se poate prezenta un proiect realizat la clasă.Aplicații


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Modelul “Turul Clasei Virtuale” pornește de la premisa că profesorii învață de la profesori în propriul mediu de lucru, învață colaborând, ceea ce reprezintă un puternic catalizator pentru îmbunătățirea activităților școlilor.
CURCUBEU PESTE CARPAȚI este un proiect de grup, în care două clase din școli diferite colaborează on-line. Elevii își prezintă localitatea și școala în cel mai atractiv mod. Proiectul este structurat pe culorile unui curcubeu ce leagă două localități din țară, aflate în două depresiuni intramontane aflate la distanță considerabilă una de cealaltă.
Proiectul pe care îl propunem acum derivă din nevoia de autocunoaștere și cunoaștere reciprocă, din necesitatea ca elevii noștri să facă schimburi de păreri on-line, să exerseze abilități de comunicare utilizând facilitățile noilor tehnologii, în cadrul unui opțional integrat la clasa a V-a.
Proiectul urmărește crearea unui cadru instituționalizat de implicare responsabilă a elevilor de vârstă școlară în acțiuni de explorare, cunoaștere, menținere, protecție și promovare a valorilor de mediu locale, formarea și dezvoltarea abilităților de utilizare a computerului si a programelor software în vederea realizării produselor proiectului și a unui schimb de informații între elevii școlilor partenere.


Didina Botgros

Școala Gimnazială Sf.Varvara Aninoasa, Romania, Aninoasa, Hunedoara

Trimis la 13.02.2019 - 19:16


Materiale similare

Cu InfoQuest iei 10!

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V, VI, VII, VIII

InfoQuest este o aplicatie mobila pentru verificarea si imbogatirea cunostintelor printr-o metoda de tip treasure-hunt. Practic se populeaza clasa cu coduri QR, elevii trebuie sa le descopere, sa le scaneze si sa raspunda corect pentru a acumula cat mai multe puncte.

Aplicații utile pentru învățare

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V, VI, VII, VIII

Este un material care prezintă aplicații utile în învățare, cu aplicabilitate în orice disciplina de studiu, în orice moment al lecției.