Fundația Orange

Testimoniale


Dalina Zele, prof. matematică și TIC, Școala Profesională „George Coșbuc" Medieșu Aurit

Dalina Zele, prof. matematică și TIC, Școala Profesională „George Coșbuc" Medieșu Aurit

Dalina Zele predă matematică și TIC la Școala Profesională „George Coșbuc" Medieșu Aurit din 2010. Este specializată în matematică-informatică la Universitatea de Nord, Baia Mare. 

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Prof. Dalina Zele: Generațiile care intră acum în școală vor finaliza studiile și vor intra pe piața muncii între 2024-2030, atunci când aproape toate aspectele vieții sociale, culturale, personale și, mai ales, profesionale vor solicita utilizarea tehnologiilor. Școala trebuie să le formeze competențele digitale - nu doar cele ce țin de utilizarea computerului (prin orele de TIC și de informatică), ci și cele care vizează instrumentele suport pentru diverse domenii de cunoaștere.

Digitaliada: De ce este relevantă pentru dvs. participarea la Digitaliada?

Prof. Dalina Zele: Deoarece este un program de educație digitală ce încurajeaza folosirea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educativ, care permite creșterea performanțelor școlare ale copiilor. 

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați alege?

Prof. Dalina Zele: Elementul-cheie din activitatea mea didactică pot să spun că este profesionalismul.