Fundația Orange

Media


De Ziua Educației, câștigă o tabletă cu Matematica prin joc!

De Ziua Educației, câștigă o tabletă cu Matematica prin joc!

Povestește-ne cea mai frumoasă experiență de predare a matematicii prin joc.

Ești profesor? Postează pe pagina Facebook Digitaliada o experiență de la clasă, de predare a matematicii prin joc și poți câștiga o tabletă Samsung TAB A 7.0", 8 Gb.

Matematica nu e despre cifre, dar are poezia ei, care poate fi descoperită prin joc - inclusiv prin aplicații digitale. Esența Digitaliada nu constă doar în latura digitală, ci și în conceptul învățării bazate pe joc.

Despre o altă abordare în matematică, despre cum matematica poate fi predată și învățată altfel, despre cum această disciplină relaționează cu alte discipline - literatură, muzică sau filosofie - vă invităm să ne povestiți prin comentarii la această postare. Comentariul trebuie să fie despre o experiență reală de predare. Recomandăm ca acesta să aibă aprox. 1.000 caractere.

Reguli de participare
  • Sunt invitați să participe profesorii de matematică care doresc să împărtășească, din experiența lor, unul din "secretele” prin care reușesc să îi atragă pe copii să iubească matematica
  • Experiența trebuie să fie reală, în linie cu stilul de predare al profesorului la clasă. Ne rezervăm dreptul de a verifica elementele care să confirme veridicitatea relatării.
  • Postarea se va face exclusiv pe pagina Facebook Digitaliada.
  • Criteriile de jurizare: punem accent pe evidențierea părții ludice în predarea matematicii, potrivit conceptului învățare prin joc. Cea mai interesantă relatare despre o astfel de experiență va fi premiată cu o tabletă Samsung TAB A, același model cu cele folosit în Școlile Digitaliada, cu condiția respectării cumulative a tuturor regulilor de participare.
  • Termen-limită de postare a relatărilor din experiența profesională: 16 octombrie 2017.
Digitaliada (www.digitaliada.ro) este un proiect ce se adresează în principal elevilor și profesorilor, precum și tuturor celor implicați sau interesați de educația digitală. Prin acest proiect, Fundația Orange urmărește crearea unor modele de bune practici ce propun, pe de o parte, învățarea continuă pentru profesori și adaptarea lor la metode de predare moderne și, pe de altă parte, îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor prin folosirea tehnologiei.