Fundația Orange

Despre poezie

Concurs

AnkN

Trimis la 09.01.2021

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

O scurtă lecție despre elementele de prozodie.Conținut video


Multimedia


Filmulețul (link: https://youtu.be/Bv9PuPpjtW0 ) prezintă următoarele elemente de versificație: versul, măsura, strofa, rima, ritmul.

După urmărirea filmulețului, elevii pot relua vizionarea lui răspunzând la diverse întrebări pentru a verifica ce au reținut/ înțeles, accesând https://en.islcollective.com/video-lessons/show/poezia-clasa-a-vii-a/362701?code=Q1pw8tWNOY.

Competențe specifice: recunoașterea modurilor în care sunt organizate informațiile din texte literare și nonliterare, continue, discontinue și multimodale; adecvarea atitudinii și a practicilor de lectură în funcție de scopul lecturii.


AnkN, profesor de Limba și literatura română

Școala Gimnazială, Hațeg, Hunedoara

Trimis la 09.01.2021 - 20:34


Materiale similare

Textul liric pentru clasa a 7-a

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VII

Filmulețul se dorește a fi util elevilor de clasa a VII-a prin prezentarea unor noțiuni cu privire la textul liric. Competența specifică: Recunoașterea modurilor în care sunt organizate informațiile din texte literare și nonliterare, continue, discontinue și multimodale.

Clasa Viitorului: Google Classroom

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V, VI, VII, VIII

Video-tutorialul conține o secvență demonstrativă de lecție pe tema ”Siguranța pe Internet” folosind aplicația pentru educație Google Classroom din cadrul aplicațiilor Google pentru educație - G Suite for Education.