Fundația Orange

Digital Student Resume

Concurs

Gabriela Sandru

Trimis la 17.02.2020

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VI, VII, VIII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Într-o lume în care digitalizarea este „steroid” al schimbărilor care potențează, amplifică, supraîncarcă ceilalți factori ai dezvoltări umane, realizarea unui CV digital este un pas spre alfabetizarea digitală a elevilor noștri.Alte materiale educaționale


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia

Creat cu Padlet

Într-o lume în care digitalizarea este „steroid” al schimbărilor care potențează, amplifică, supraîncarcă ceilalți factori ai dezvoltări umane, realizarea unui CV digital este un pas spre alfabetizarea digitală a elevilor noștri.

Acest lucru se poate realiza cu ajutorul aplicației gratuite „Powtoon” care ne sprijină în a-i învața pe elevi abilități importante în viață, încă de la început.

La limba engleză am propus elevilor realizarea unui CV digital utilizând șablonul „Student Resume” pus la dispoziție pe platformă. Acest șablon îi obligă pe elevi să-și identifice trăsăturile unice și să le expună într-un mod atractiv și inovativ.

Sarcina de lucru dezvoltă nu doar competențele de limbă ci și pe cele digitale, elevii având ocazia să modifice conținutul digital, să editeze textul, să realizeze design-ul fiecărui slide, să încarce conținut video/audio și să exporte prezentarea fie ca material video (pe una din platformele acceptate - Youtube, Vimeo, Facebook, SlideShare, etc, fie ca document pdf. sau ppt.).

Am profitat de posibilitatea oferită de plaforma PowToon pentru a realiza profilul echipei noastre într-un proiect internațional de e-twinning.

Elevii și-au realizat CV-urile utilizând un șablon unic pe care l-au adaptat nevoilor lor. Astfel, chiar dacă au un punct de plecare identic, lucrările realizate sunt diferite, fiecare purtând amprenta originală a realizatorului.

CV-urile elevilor au fost apoi încărcate pe platforma Padlet de unde au putut fi vizualizate de partenerii noștri.


Gabriela Sandru, profesor de Limbi moderne

Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, România, Târgu Mureș, Mureș

Trimis la 17.02.2020 - 21:02


Materiale similare

Was machst du in der Freizeit?

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V

Testul propus se adresează elevilor de clasa a V a care studiază limba germană modernă ca limba 2. Este un test de dificultate medie, care poate fi utilizat intr-o lecție de consolidare sau la o lecție de recapitulare a vocabularului pe tema „Freizeit”/Timp liber.

Guten Appetit!

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V

Test cu 10 itemi pentru elevii clasei a V-a care studiază limba germană modernă ca limba 2. Acest test poate fi utilizat la o lecție de predare/recapitulare pe tema „Essen und trinken”.