Fundația Orange

Comunicate de presă


Digitaliada caută 10 școli din mediul rural

Digitaliada caută 10 școli din mediul rural

Fundația Orange anunță deschiderea concursului de selecție a 10 școli gimnaziale de la sat care să facă parte, în anul școlar 2018-2019, din programul de educație digitală – Digitaliada.

3.400 de elevi din 30 de școli din mediul rural învață deja Matematică și Informatică la cel mai înalt nivel, prin metode digitale interactive, cu ajutorul programului Digitaliada. Înscrierea în concurs se poate face în perioada 26 martie – 27 aprilie, iar condițiile de ȋnscriere a școlilor, metodologia de completare a aplicației și anexele sunt detaliate pe www.digitaliada.ro. 

Copiii din cele 10 școli care vor fi selectate, vor învăța într-un laborator digital, profesorii lor vor participa la sesiuni de formare, iar școala va primi echipamente, un pachet complet de aplicații, materiale digitale și planuri de lecții pentru a susține învățarea disciplinelor matematică și TIC, cu ajutorul tehnologiilor digitale. Laboratoarele sunt dotate cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Laboratoarele pot fi folosite de către orice profesor al școlii, nu doar de către profesorii de matematică și TIC cărora li se adresează programul Digitaliada.

"Investim în formarea profesorilor, investim în dotarea școlilor cu laboratoare digitale și pregătim materiale digitale educaționale adecvate curriculei școlare, astfel încât elevii să-și îmbunătățească performanțele și să poată concura la admiterea în liceu cu copii din zona urbană. În evaluarea făcută la încheierea anului școlar, am observat că media a 25% dintre elevii din program a crescut cu 1 punct și că ei sunt mult mai atrași de orele de matematică. Pe de altă parte, profesorii sunt foarte mândri că fac pionerat în România, iar ei au devenit modele în județele lor.” a declarat Dana Deac, Președinte al Fundației Orange.

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare a elevilor. La nivel rural, se încurajează învățarea prin metode digitale interactive a matematicii și TIC-ului pentru elevii claselor V-VIII. La nivel național, Fundația Orange susține educația digitală prin dezvoltarea platformei online Digitaliada și prin concursul de materiale digitale. Platforma Digitaliada este un hub online de conținut educațional, ce poate fi accesat și folosit de oricine este interesat, elevi sau profesori din toată țara.  Proiectul Digitaliada se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale. 

Despre Fundația Orange

Fundația Orange este o organizație non-profit care se implică în viața comunității prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. Fundația Orange dezvoltă proiecte de sănătate, educație, cultură în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz și de educație digitală pentru copii din zone defavorizate, în scopul integrării lor sociale. Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați www.fundatiaorange.ro.

4 comentarii

avatar

Felicitari!

de anonim | 28.03.2018 10:36

Felicitari pentru initiativa! Anul acesta depunem si noi documentatia pentru concurs. Este foarte bine ca se gandeste cineva si la scolile din mediul rural.
prof. Matei Dan
Director adj.
Scoala Gimnaziala Pui
jud. Hunedoara

avatar

Rezultate evaluare

de Prof.Paulina Popescu,director al Scolii Gimnaziale, comuna Buhoci, judetul Bacau | 29.03.2018 16:04

Doresc sa se publice rezultatele la evaluarea dosarelor de candidatura, cu justificarea punctajelor obtinute! Anul trecut am depus un astfel de dosar si nu stiu unde am fost depunctata si de ce! Am considerat ca este un dosar care va fi evaluat cu punctaj maxim! Faceti, va rog, publice toate rezultatele si nu doar pe castigatori! Voi depune si anul acesta toata documentatia necesara si sper, din toata inima, sa fie selectat ca si castigator! Imi doresc un laborator pentru elevii mei!

avatar

apreciere

de Stirbu Ion | 15.05.2018 04:48

felicitari pentru sustinerea educatiei !!!
director,
Ion Stirbu, Scoala Profesionala George Cosbuc, Mediesu Aurit, jud Satu Mare

avatar

Inscriere

de Balan Ana Liliana | 07.04.2019 14:29

Vreau sa înscriem scoala primara Mădîrjești