Fundația Orange

Din inimă, un gând curat

Concurs

Codrut Gabriel Morariu

Trimis la 17.04.2017

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V ÎNCEPĂTOR CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

În prezent, nu se cunoaște numărul exact al copiilor rămași acasă în urma plecării unuia sau ambilor părinți în străinătate pentru perioade lungi de timp.
Impactul migrației părinților asupra copiilor rămași acasă evidențiază: efectul asupra bunei dezvoltări a copiilor, nevoile pe care acești copii le au pe perioada lipsei părinților, iar pe baza nevoilor evidențiate, să recomande și să dezvolte cele mai potrivite tipuri de servicii pentru aceștia.
Lipsa mamei este mai des și mai intens resimțită de majoritatea grupului țintă, atât pentru că aceasta este cea care se ocupă de majoritatea treburilor gospodărești care, în lipsa ei, revin în grija copiilor, cât și pentru că mamele reușesc în general să construiască o relație apropiată și o comunicare deschisă cu copiii, ea având o importanță deosebită în atitudinea și comportamentul copiilor. O relație apropiată, constantă, bazată pe încredere și sinceritate îi ajută pe copii să accepte mai ușor lipsa lor, să fie în continuare implicați în viața socială și să aibă un comportament dezirabil social, pe când lipsa relației cu părinții s-a dovedit a avea efecte de izolare, scădere a încrederii în sine, scădere a rezultatelor școlare, absenteism și chiar abandon școlar, lipsa implicării și participării la acțiuni extra-școlare, ajungând chiar la comportamente și atitudini indezirabile social
Pe de altă parte, vârsta școlară mică are menirea de a deschide ochii ,,ucenicilor cuvântului” spre ,,dulcea potrivire a cuvintelor “ , spre acele conținuturi încărcate de sensibilitatea , afectivitatea ,prețuirea și aprecierea venită dinspre și transmisă către mamă , acesta constituind un alt argument în susținerea conținutului propus.


Aplicații


Documente


Multimedia

https://wetransfer.com/downloads/a4535a77da1e6a72c2435f7a5789607d20170417113527/1cf907

• Navigarea de la o pagină la alta se face utilizând săgețile din partea de jos a fiecărui slide .
• Astfel: - săgeata cu vârful îndreptat spre dreapta conduce utilizatorul la pagina următoare ;
- săgeata cu vârful îndreptat spre stânga conduce utilizatorul la pagina anterioară .
* Expresiile sau cuvintele scrise cu turcoaz și subliniate , sunt linkuri spre alte slideuri , sau spre pagini word , unde se pot completa spațiile lacunare , sau nota răspunsuri la cerințele exprimate anterior.

Revenirea la aplicație se realizează astfel :
• în cazul utilizării documentelor Word , revenirea se realizează după închidere ( prin folosirea butonului X )
• în cazul căutării variantelor adecvate , pagina CORECT și GREȘIT se inched folosind tasta ESC a tastaturii

În slideul 8 , dacă există conexiune la internet , se poate accesa pagina pe care se regăsește versiunea multimedia a textului liric propus.
Pentru situația în care conexiunea la internet nu este posibilă, în slideul 9 se poate urmări acest filmuleț ( prin clic pe fondul albastru ) , realizat cu elevii clasei a III-a C ( acompanierea instrumentală și interpretarea muzicală le aparține , având acordul părinților cu privire la utilizarea imaginii minorilor în realizarea și publicarea acestor materiale )

Slideul 10 , al textului științific, conține legături către pagini web cu detalii suplimentare despre informațiile cuprinse în acesta.


Codrut Gabriel Morariu, profesor de Altă disciplină

Scoala Gimnaziala Liviu Rebreanu, Romania, Tirgu Mures, Mureș

Trimis la 17.04.2017 - 14:17


Materiale similare

Orar Digital

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V, VI, VII, VIII

Produsul reprezintă un orar digital pentru clasă, unde fiecare oră din anul școlar poate avea atașată tema, lecția, test sau teza, carnet de elev digital unde se pot introduce notele și se pot vizualiza imediat mediile și un chat pentru socializare și anunțuri.

Cu InfoQuest iei 10!

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V, VI, VII, VIII

InfoQuest este o aplicatie mobila pentru verificarea si imbogatirea cunostintelor printr-o metoda de tip treasure-hunt. Practic se populeaza clasa cu coduri QR, elevii trebuie sa le descopere, sa le scaneze si sa raspunda corect pentru a acumula cat mai multe puncte.