Fundația Orange

"Dire l'heure". Exprimarea orei în limba franceză

Concurs

Elena Buric

Trimis la 14.03.2018

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VI, VII, VIII ÎNCEPĂTOR PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Caracterul ludic al acestei aplicații facilitează învățarea și consolidarea vocabularului. În plus, cum activitatea de învățare conține și audio, se poate corecta/perfecționa pronunția.Aplicații


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia

https://view.genial.ly/5aa3b6a8b13ff079ed456121/dire-lheure

Exprimarea orei, atât în română, cât și într-o limbă străină, constituie o competență lingvistică fundamentală, care poate fi dobândită ușor printr-o aplicație simplă și intuitivă.

Este exact ceea ce își propune această activitate, care conține o pagină de învățare, tip flashcards (text, imagine și audio), pagini de fixare prin teste și pagini de jocuri.

Caracterul ludic al acestei aplicații facilitează învățarea și consolidarea vocabularului. În plus, cum activitatea de învățare conține și audio, se poate corecta/perfecționa pronunția. Este un suport media pentru clasă, profesorul putând repartiza activitățile pe grupe de lucru, dar constituie și o oportunitate pentru elev de a exersa în mod independent.

Aplicația a fost creată pe platforma https://panel.genial.ly/, iar exercițiile și jocurile interactive ce o compun au fost realizate pe diverse alte site-uri precum: https://quizlet.com, https://www.proprofs.com, https://learningapps.org și http://www.classtools.net/Toate exercițiile interactive ce compun această aplicație sunt create de autoare


Elena Buric, profesor de Limbi moderne

Colegiul Dobrogean , România, Tulcea, Tulcea

Trimis la 14.03.2018 - 08:49


Materiale similare

Internet Safety / Siguranță pe Internet

Interdisciplinar
INFORMATICĂ ȘI TIC, VI, VII, VIII

Adresat elevilor din ciclul gimnazial, acest set de resurse didactice digitale abordează tema siguranței pe Internet și poate fi folosit cu succes atât în predarea sincronă, cât și asincronă, în cadrul orelor de limba engleză sau a cursurilor opționale integrate.

Review of Tenses - Present and Past / Recapitularea timpurilor prezent si trecut (clasa a VI-a)

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VI

Acest modul digital constă într-o serie de teste alcătuite din diverse tipuri de exerciții interactive, de tipul întrebări cu mai multe variante de răspunsuri, texte lacunare, exerciții de tip drag-and-drop, rebusuri etc. axate pe recapitularea timpurilor prezent și trecut, prevăzute în programă.