Fundația Orange

Testimoniale


Director Alexandru Pârlițeanu, Școala Gimnazială Bretea Română

Director Alexandru Pârlițeanu, Școala Gimnazială Bretea Română

FOTO: Director Alexandru Pârlițeanu, Școala Gimnazială Bretea Română


Participarea Școlii Gimnaziale Bretea Română la Proiectul Digitaliada aduce un plus instituției de învățământ și reprezentă o nouă etapă în vederea modernizării activităților desfășurate alături de elevi. Pe plan personal, însă, domnul director Pârlițeanu este mulțumit că poate învăța ceva nou și util: „Sunt convins că participarea la Digitaliada îmi va oferi șansa de a acumula cât mai multe și diferite experiențe cognitive, aplicative, interpretative și nu numai”.

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Director Alexandru Pârlițeanu: Consider educația digitală o parte esențială și firească a pregătirii noilor generații de elevi. Sunt tinerii care, de la vârste foarte fragede, au experiența unui ecran, a unor aplicații media, sunt cei care petrec timp important în preajma gadget-urilor, timp ce poate fi canalizat spre maximizarea performanțelor școlare.

Digitaliada: De ce a fost /este relevant pentru dvs. să participați la Digitaliada?

Director Alexandru Pârlițeanu: Pentru o școală din mediul rural, aflată mereu în „luptă” pentru a-și menține efectivele de elevi tentați de mirajul școlilor din mediul urban, oferirea de facilități de învățare de ultimă oră și desfășurarea activităților specifice orelor de curs într-un cadru modern și cu dotări pe măsură, participarea noastră îmi pare esențială. Din această perspectivă, Digitaliada este o uriașă oportunitate pentru noi.

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați menționa?

Director Alexandru Pârlițeanu: Am peste 20 de ani de experiența la catedră și am avut ocazia să lucrez atât cu elevii din ciclul primar, ca profesor pentru învățământul primar, cât și cu cei de școală profesională, dată fiind activitatea de profesor de legislație rutieră. Un lucru care mă bucură foarte tare este și scurta mea experiență managerială, ca director al Școlii Gimnaziale Bretea Română.