Fundația Orange

Testimoniale


Director Ana Gavrilescu, Școala Gimnazială Tîmboești, Vrancea

Director Ana Gavrilescu, Școala Gimnazială Tîmboești, Vrancea

Ana Gavilescu este directorul Școlii Gimnaziale Tîmboești din 2016 însă în învățământ activează de peste 33 de ani. Și-a obținut gradul dicatic I și este absolventă a  programelor de master în Management, marketing și relații publice (2009) și Management educațional (2013). Între 2009-2013 a fost inspector școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea.

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Director Ana Gavrilescu: Tehnologia informației joacă un rol deosebit de important în pregătirea tinerei generații, educațiile digitale încurajând utilizarea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educativ, elevii din mediul rural fiind dornici să învețe să utilizeze aceste metode. 

Digitaliada: De ce este relevantă pentru dvs. participarea la Digitaliada?

Director Ana Gavrilescu: Este cunoscut faptul că peste 50% din timpul alocat studiului elevii îl folosesc pentru jocuri sau rețelele de socializare și din acest motiv dacă elevii noștri vor avea resurse materiale informatice în școală, vor conștientiza eficiența acestui tip de învățare, vor aborda pregătirea individuală la un alt nivel și vor avea un motiv în plus de a frecventa cu regularitate programul școlar. 

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați alege?

Director Ana Gavrilescu: Sunt o persoana ambițioasă, implicată și dornică de nou, dorind să le pot oferi copiilor o șansă la o educație de calitate.

Consider că formarea profesională trebuie să fie continuă și de aceea nu m-am oprit din drumul meu spre cunoaștere, spre nou. Îmi place foarte mult să studiez și mai ales îmi plac provocările. Am făcut sport de performanță - atletism, unde am învățat că numai dacă muncești, ai ambiție, voință și mult curaj poți reuși și poți să-ți atingi obiectivele propuse. Am învățat să îmi folosesc timpul cât se poate de eficient și să profit de oportunități.