FOTO: Director Constantina Dobre
Atunci când provocările vieții par să fie fără sfârșit, soluțiile le apar celor îndrăzneți. Este cazul doamnei Dobre, director și profesor de istorie la Școala Gimnazială nr. 1 Roata de Jos, Giurgiu. ”Participarea la Digitaliada a reprezentat o provocare, o încercare de a ne autodepăși, de a oferi elevilor noștri șansa la o educație de calitate, fără a fi limitată de situația financiară precară a comunității”, susține doamna director.
Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?
Director Constantina Dobre: Resursele digitale reprezintă o cale de a facilita accesul elevilor la noțiunile teoretice predate la orice materie școlară. Acestea pun accentul pe caracterul practic al învățării, oferind aplicabilitate lecțiilor studiate.
Digitaliada: De ce a fost/este relevant pentru dvs. să participați la Digitaliada?
Director Constantina Dobre: Participarea la Digitaliada a reprezentat o provocare, o încercare de a ne autodepăși, de a oferi elevilor noștri șansa la o educație de calitate, fără a fi limitată de situația financiară precară a comunității.
Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați menționa?
Director Constantina Dobre: Activitatea mea profesională este marcată de perioada de directorat în această școală. Alături de un colectiv de profesori dedicați meseriei lor, am depășit de fiecare dată barierele ridicate de situația financiară și de mediile defavorizate din care proveneau elevii noștri.