FOTO: Director Daniel Petrule, Școala Gimnazială Sânpetru
Domnul profesor și-a dorit mult un laborator interactiv care să îi ajute pe profesori în procesul de predare. Acum, de când Digitaliada este parte din viața școlii, domnul Petrule este convins că profesorii de matematică, fizică, chimie, biologie și T.I.C. vor planifica materiile integrat, astfel încât totul să aibă legătură, iar copiii să înțeleagă mai bine și să descopere legături între materiile de la școală și viață reală.
Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?
Director Daniel Petrule: Educația digitală vine ca o completare a celei tradiționale, oferind sprijin prin integrarea în învățare a stimurilor vizual, auditiv și tactil, completând astfel tabloul învățării.
Digitaliada: De ce a fost/este relevant pentru dvs. să participați la Digitaliada?
Director Daniel Petrule: Prin acest proiect am găsit o modalitate foarte bună să îmbinăm utilul cu plăcutul, să ne ancorăm în realitate și să răspundem nevoilor copiilor, să le satisfacem nevoia de cunoaștere prin tehnologie, să îi direcționăm cum știm mai bine în acest ocean de informație.
Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați menționa?
Director Daniel Petrule: Participarea ca expert în cadrul proiectului CORECT, prin coordonarea cercurilor de voluntariat.