Fundația Orange

Testimoniale


Director Elena Duma, Școala Gimnazială Sântandrei, Bihor

Digitaliada: Pe scurt, ce înseamnă pentru dvs. educația digitală?

Director Elena Duma: Educația digitală este una din preocupările de bază ale învățământului românesc, prin formarea culturii informației și comunicării digitale la nivelul oricărui cetățean. Fără o populație educată, doritoare să folosească tehnologiile informației și comunicării, nici o comunitate nu poate participa în mod real în rețeaua globală. 

Digitaliada: De ce este relevant pentru dvs. să participați la Digitaliada?

Director Elena Duma: Consider că acest proiect este interesant și prin ceea ce își propune, vine în sprijinul educației elevilor, al școlii, fiind o oportunitate de a integra inovațiile tehnologice cu interacțiunea și implicarea oferite de modul tradițional de cunoaștere. 

Digitaliada: Dacă ar fi să vă descrieți, profesional, într-o frază-cheie, ce ați spune în primul rând despre dumneavoastră?

Director Elena Duma: Misiunea mea în viață este cea de profesor, fiind mereu aproape de elevii mei, întinerind cu fiecare început an școlar, când o nouă generație calcă pragul școlii. E minunat să dăruiesc din cunoștințele mele, celor din jur, să așez o cărămidă la educația lor și totodată să țin pasul cu accelerata schimbare a societății în care trăim.