Fundația Orange

Testimoniale


Director Elena Stănișor, Școala Gimnazială „Ion C. Constantinescu”

Director Elena Stănișor, Școala Gimnazială „Ion C. Constantinescu”

FOTO: Director Elena Stănișor


În contextul aplicării noilor planuri-cadru și în învățământul gimnazial, transdisciplinaritatea și predarea integrată devin cerințe pentru înnoirea metodelor și tehnicilor de predare-învățare-evaluare, pentru adaptarea demersului didactic la clasă. 

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Director Elena Stănișor: Este evident faptul că tinerii din ziua de astăzi sunt fascinați de tot ceea ce ține de tehnologie și tocmai din acest motiv trebuie creat un echilibru între clasic și modern. Educația digitală dă contur conținuturilor abstracte, ajută la identificarea cu mai mare ușurință a sensului unei acțiuni didactice, sprijină la construirea unei motivații solide de învățare.

Digitaliada: De ce a fost/este relevant pentru dvs. să participați la Digitaliada? 

Director Elena Stănișor: În toată această perioadă, de când dețin funcția de director, am avut ca obiectiv promovarea unei imagini pozitive a școlii și creșterea vizibilității acesteia. Participarea la Digitaliada a reprezentat la început o provocare, iar faptul că ne numărăm printre câștigătorii acestei competiții, aduce cu sine încredere în forțele noastre ca echipă, dar și o listă lungă de așteptări, dublate de noi provocări.

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați menționa? 

Director Elena Stănișor: Aș aminti pasiunea, perseverența, deschiderea la nou, capacitatea de a găsi argumente, de a le exprima cu claritate, de a convinge, de a forma și coordona o echipă, fiind parte din ea. Sunt de 10 ani în această școală și fac zilnic o navetă de 100 de km (dus-întors), iar cele spuse mai sus le-am descoperit despre mine în tot acest timp și în acest context.