Fundația Orange

Testimoniale


Director Ioan András, Școala Gimnazială Uriu, Bistrița-Năsăud

Director Ioan András, Școala Gimnazială Uriu, Bistrița-Năsăud

Ioan András este profesor din 1985, iar în funcția de director al Școlii Gimnaziale din Uriu activează din 2006. Este absolvent al Facultății de Chimie și Tehnologie Chimică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca. În 1990 s-a transferat la școala din comuna natală, Uriu, unde a acumulat 28 ani de experiență profesională. Din 2009 deține gradul didactic I.

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Director Ioan András: Încurajăm utilizarea educației digitale în cadrul orelor de matematică și TIC și am convingerea că atât copiii cât și profesorii vor aprecia noile metode de predare. 

Digitaliada: De ce este relevantă pentru dvs. participarea la Digitaliada?

Director Ioan András: În primul rând m-a motivat gândul că aș putea, prin proiectul Digitaliada, să ofer ceva în plus elevilor școlii noastre, care ar putea să le influențeze pozitiv motivația în învățare, creativitatea, tehnicile de învățare. În al doilea rând, am încredere mare în colegii mei profesori, că vor și pot să pună în practică un asemenea demers. 

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați selecta?

Director Ioan András: Am absolvit gimnaziul chiar în această școală pe care astăzi o conduc. În calitate de director, pot astfel să contribui la dezvoltarea unui spațiu educativ care m-a ajutat și pe mine odinioară să mă formez și să evoluez.