Fundația Orange

Testimoniale


Director Ion Eremia Știrbu, Școala Profesională „George Coșbuc" Medieșu Aurit

Director Ion Eremia Știrbu, Școala Profesională „George Coșbuc" Medieșu Aurit

Ion Știrbu este director și profesor de T.I.C. la Școala Profesională „George Coșbuc" Medieșu Aurit. Activează în învățământ de aproape 20 de ani. De profesie inginer mecanic, este licențiat la Universitatea „Politehnica” din Timișoara și deține gradul didactic I.

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Director Ion Eremia Știrbu: Conținutul informațional și cultural al lecțiilor convertit într-o formă digitală devine mai accesibil elevilor, aceștia vor deveni mai atenți la informații și astfel absenteismul se diminueaza simțitor. Integrarea mijloacelor digitale este o necesitate în formarea culturii informației și a comunicării.

Digitaliada: De ce este relevantă pentru dvs. participarea la Digitaliada?

Director Ion Eremia Știrbu: Ca profesor și inginer am fost preocupat în permanență de perfecționarea proprie în domeniul IT și implementarea tehnicilor de predare asistată de calculator. Ca manager al unității de învățământ din Medieșu Aurit, optez pentru atragerea unui plus de valoare în educația elevilor școlii.

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați alege?

Director Ion Eremia Știrbu: Aș aminti tipărirea a două manuale de TIC dedicate elevilor, participarea permanentă la proiecte și activități școlare și extrașcolare alături de copii, implicarea necontenită în activitățile școlii și în formarea profesională și dezvoltarea competențelor civice ale elevilor.