Fundația Orange

Testimoniale


Director Mihaiela Sava, Școala Gimnazială Costești, Buzău

Director Mihaiela Sava, Școala Gimnazială Costești, Buzău

Mihaiela Sava și-a început cariera didactică în 2003, când a predat pentru prima oară matematică în cadrul Liceului Teoretic „Ștefan cel Mare” din Râmnicu Sărat. De aproximativ opt ani conduce Școala Gimnazială din comuna Costești, județul Buzău și de 15 ani predă matematică elevilor înscriși în această unitate de învățământ. Este licențiată în matematică, la Universitatea din București și deține gradul didactic I. 

Directorul din Costești salută cu bucurie intrarea unității sale de învățământ în programul Digitaliada deoarece, spune ea, și-a dorit să ofere elevilor spații de lucru echipate cu tehnologii digitale noi și lecții interactive prin care să le poată stârni copiilor interesul pentru matematică.

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Director Mihaiela Sava: Prin integrarea instrumentelor digitale în desfășurarea lecției, atât profesorii cât și elevii vor avea acces la resurse educaționale din afara clasei sau școlii. Profesorii pot recurge la imagini, sunete, animații, simulări, care pot ajuta elevii să înțeleagă mai ușor unele concepte abstracte. Fiind un mijloc modern de educație, utilizarea sistemelor informatice a câștigat teren datorită virtuților foarte atractive pentru elevi, accesibilității pentru aceștia și facilitării prezentării informațiilor.  

Digitaliada: De ce este relevantă pentru dvs. participarea la Digitaliada?

Director Mihaiela Sava: Reprezintă oportunitatea de a contribui la eficientizarea procesului educațional prin posibilitățile de pregătire și perfecționare pe care le oferă cadrelor didactice și îmbunătățirea competențelor digitale atât ale elevilor, cât și ale profesorilor, necesare pe toată durata vieții.  

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați alege?

Director Mihaiela Sava: Aș aminti participarea în cadrul campaniei „Europa, casa noastră”, organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România, coordonarea programului de remediere școlară „Elevul educat este un adult câștigat”, dar și cea a proiectului „Mai puternici pentru Costești!”, finanțat de CADO.