Fundația Orange

Testimoniale


Director Monica Simona German, Școala Gimnazială Șieu

Director Monica Simona German, Școala Gimnazială Șieu

FOTO: Director Monica Simona German, Școala Gimnazială Șieu


Deși este profesor de limba română, directorul școlii din Șieu consideră calculatorul util pentru dezvoltarea capacității de comunicare, pentru colectarea, selectarea și sintetizarea și prezentarea informațiilor. Astfel, elevii își dezvoltă capacitatea de a aprecia critic acuratețea și corectitudinea informațiilor dobândite din diverse surse.

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore? 

Director Monica German: În era digitală, competențele digitale sunt imperioase pentru evoluția elevilor și a profesorilor. Este tot mai posibilă îmbinarea clasicului cu modernul, cu atât mai mult cu cât noul curriculum pune la dispoziție și manuale digitale, elevii apreciind mai mult orele în care este inclusă educația digitală.

Digitaliada: De ce a fost/este relevant pentru dvs. să participați la Digitaliada? 

Director Monica German: Doresc să le ofer elevilor o școală în care să se dezvolte, să se descopere, să experimenteze și să progreseze concomitent cu starea de bine și studiul din plăcere.

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați menționa?

Director Monica German: Proiectele internaționale Comenius/Erasmus sunt o bucurie pentru mine, la fel cum mă bucur și de cei nouă ani de consilier educativ. Dar ce mă bucură cel mai tare sunt orele de dirigenție.