Fundația Orange

Testimoniale


Director Rosemarie Cocoana, Școala Gimnazială Eșelnița

Digitaliada: Pe scurt, ce înseamnă pentru dvs. educația digitală?

Director Rosemarie Cocoana: Educația digitală înseamnă progres în educație, atractivitate, stimulare intelectuală și facilitarea procesului instructiv-educativ. De asemenea, reprezintă o oportunitate majoră, atât pentru elevi, cât și pentru profesori. O cale de autodezvoltare și realizarea obiectivelor într-un mod atractiv și stimulativ.

 Digitaliada: De ce este relevant pentru dvs. să participați la Digitaliada?

Director Rosemarie Cocoana: Proiectul Digitaliada a constituit o oportunitate pentru școala noastră deoarece la categoria mijloace electronice suntem deficitari. Dotarea unui laborator constituie progres, iar participarea cadrelor la cursuri înseamnă beneficiu pentru toți, deoarece aceștia împărtășesc cu colegii experiențele și cunoștințele dobândite. Noutățile și programele digitale își găsesc utilitatea și într-o școală din mediul rural, iar elevii beneficiază de servicii atractive.

Digitaliada: Dacă ar fi să vă descrieți, profesional, într-o frază-cheie, ce ați spune în primul rând despre dumneavoastră?

Director Rosemarie Cocoana: Sunt o persoana preocupată permanent de propria dezvoltare, dar și de formarea grupurilor cu care interacționez - elevi, tineri, voluntari, adulți. În domeniul educației încerc să beneficiez de fiecare oportunitate care îmi apare în față, iar ca  manager îmi doresc să le asigur elevilor și profesorilor un climat instructiv-educativ de calitate.