Fundația Orange

Testimoniale


Director adj. Cornel Urian, Școala Gimnazială Uriu, Bistrița-Năsăud

Director adj. Cornel Urian, Școala Gimnazială Uriu, Bistrița-Năsăud

Lucrează în învățământ de 39 de ani. Fost director al Școlii Gimnaziale Cristeștii-Ciceului, comuna Uriu (2002-2010), Cornel Urian este din 2012 director adjunct al Școlii Gimnaziale Uriu. Are gradul didactic I, obținut în anul 1996. Este absolvent al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș - Bolyai, Cluj-Napoca.

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Director adjunct Cornel Urian: Integrarea educației digitale la clasă este binevenită și se va face fără dificultăți de către profesori. Cu siguranță elevii vor fi încântați de noua abordare. 

Digitaliada: De ce este relevantă pentru dvs. participarea la Digitaliada?

Director adjunct Cornel Urian: Proverbul «Spune-mi și voi uita,/Arată-mi și-mi voi aminti,/Explică-mi și voi înțelege,/Implică-mă și voi face!» arată, cel mai bine, rolul Digitaliadei. Îi învață pe elevi să utilizeze tehnologia modernă. Propune o metodă atractivă de instruire, bazată pe aplicații digitale, pe implicarea fiecăruia în propria-i formare. 

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați alege?

Director adjunct Cornel Urian: Sunt fost absolvent de gimnaziu chiar al acestei școli, în care m-am simțit educat și respectat la vremea respectivă. Acum, ca manager, îmi doresc foarte mult să dau ceva înapoi acestui spațiu educațional care a contribuit enorm la formarea mea și la ceea ce am devenit în prezent.