Fundația Orange

Testimoniale


Director și profesor de matematică Józsa Gabriella, Școala Gimnazială Acățari

Director și profesor de matematică Józsa Gabriella, Școala Gimnazială Acățari

FOTO: Director și profesor de matematică Gabriella Jozsa, Școala Gimnazială Acățari


Directorul și profesorul de matematică de la Școala Acățari, doamna Gabriella Jozsa, folosește calculatoarele și echipamentele digitale în peste 60% din totalul orelor de matematică. Este de părere că acestea permit elevilor să fie mai activi și mai autonomi în procesul de învățare, favorizând individualizarea și diferențierea învățării.

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Director Gabriella Jozsa: Copiii cu care lucrăm în ziua de azi știu să folosească o tabletă și un telefon înainte de a ști să scrie și să citească. Sunt copii digitali nativi, foarte activi, cărora în permanență trebuie să le ridicăm anumite provocări. Consider că educația digitală nu înlocuiește educația clasică/tradițională,  ci vine în completarea acesteia.

Digitaliada: De ce a fost/este relevant pentru dvs. să participați la Digitaliada?

Director Gabriella Jozsa: Urmărind evoluția societății și evoluția profilului elevilor, în special, am observat o nevoie de spațiu digital în care elevul învață, descoperă noțiuni în ritmul propriu. Suntem de părere că echiparea școlii cu echipamente IT de ultimă generație ar impulsiona procesul de învățare și ar da un suflu nou procesului educațional.

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați menționa?

Director Gabriella Jozsa: Cursurile postuniversitare - Informatică, Universitatea Petru Maior din Târgu-Mureș.