Fundația Orange

Dreaptă perpendiculară pe un plan

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 15.11.2017

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru clasa a VIII-a, privind dobândirea și consolidarea cunoștințelor de dreaptă perpendiculară pe un plan.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de Monica Maria Popovici, profesor Digitaliada, revizuit de Ioan Popa, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție introductivă, elevii vor învăța să deseneze o dreaptă perpendiculară pe un plan, respectiv înalțimea unei piramide și să calculeze distanța de la un punct la un plan și măsuri de unghiuri.

Utilizând aplicația Geogebra Math Calculators, elevii vor vizualiza pe tabletă diverse corpuri, din diverse unghiuri, vor identifica și marca distanțe și măsuri de unghiuri și vor rezolva exerciții de calcul a unor distanțe și măsuri de unghiuri.


Alte informații

Clasa a VIII-a - Dobândirea și consolidarea cunoștințelor de dreaptă perpendiculară pe un plan, utilizând aplicația Geogebra Math Calculators.


Digitaliada, profesor de Matematică

Romania, București

Trimis la 15.11.2017 - 11:20


Materiale similare

Marțișoare matematice

Matematică
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material se adresează elevilor din clasele V-VIII, material care vine în ajutorul profesorilor și elevilor cu scopul de a ușura înțelegerea profundă a unor concept matematice de bază și de a ușura aplicarea acestora în viața de zi cu zi.

A Háromszögek

Matematică
MATEMATICĂ, VI, VIII

A következő oktatóprogram lehetőséget ad a Háromszögek fejezet átismétlésére, játékos formában.