Fundația Orange

Dreaptă perpendiculară pe un plan

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 15.11.2017

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru clasa a VIII-a, privind dobândirea și consolidarea cunoștințelor de dreaptă perpendiculară pe un plan.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de Monica Maria Popovici, profesor Digitaliada, revizuit de Ioan Popa, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție introductivă, elevii vor învăța să deseneze o dreaptă perpendiculară pe un plan, respectiv înalțimea unei piramide și să calculeze distanța de la un punct la un plan și măsuri de unghiuri.

Utilizând aplicația Geogebra Math Calculators, elevii vor vizualiza pe tabletă diverse corpuri, din diverse unghiuri, vor identifica și marca distanțe și măsuri de unghiuri și vor rezolva exerciții de calcul a unor distanțe și măsuri de unghiuri.


Alte informații

Clasa a VIII-a - Dobândirea și consolidarea cunoștințelor de dreaptă perpendiculară pe un plan, utilizând aplicația Geogebra Math Calculators.


Digitaliada, profesor de Matematică

Romania, București

Trimis la 15.11.2017 - 11:20


Materiale similare

Matematica Altfel

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material arată că matematica poate fi altfel. Conține idei, linkuri, teste, aspecte de la diferite lecții, fișe de lucru, expoziții cu materialele copiilor și multe altele.

Funcții de forma f:ℝ→ℝ, f(x) = ax+b, a,b numere reale

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Noțiunea de funcție este prezentă în toată matematica și nu numai. Însușirea corectă a acestei noțiuni este importantă. Ea este des întâlnită și în vorbirea curentă, dar în matematică, noțiunea de funcție are un înțeles precis. Este imporant ca elevii să înțeleagă această noțiune, de aceea vom utiliza aplicația GeoGebra pentru a rezolva exercițiile propuse.