Fundația Orange

Ecuații de forma ax+by+c=0, unde a, b, c ∈R, a≠0, b≠0 Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 17.09.2016

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru rezolvarea ecuațiilor de forma ax+by+c=0, a mulțimii soluțiilor ecuației și a reprezentării grafice a dreaptei soluțiilor ecuației.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de profesor Diana Cristina Frăteanu, Fundația Noi Orizonturi, în cadrul programului – pilot Digitaliada, revizuit de Simona Roșu, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție, elevii vor învăța să rezolve ecuații de forma ax+by+c=0, să scrie mulțimea soluțiilor ecuației, să reprezinte grafic dreapta soluțiilor ecuației. Se recomandă ca profesorul să fie familiarizat cu aplicație GeoGebra, să pregătescă, înainte de a începe lecția, tabletele cu aplicație GeoGebra și fișele de lucru pentru elevi.


Alte informații

Clasa a VIII-a - Rezolvarea ecuației de forma ax+by+c= 0, scrierea mulțimii soluțiilor ecuației, reprezentarea grafică a dreaptei soluțiilor ecuației, utilizând aplicația GeoGebra.


Digitaliada

București

Trimis la 17.09.2016 - 16:06


0 comentarii

Trimite comentariu

Toate câmpurile cu steluță * sunt obligatorii.Anulează răspunsul

Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ”, „subiect” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului digitaliada.ro.

Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.