Fundația Orange

Ecuații de gradul I cu o necunoscută

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 08.03.2018

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru ecuații de gradul I cu o necunoscută.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de profesor Liliana Olărașu, Fundația Noi Orizonturi, în cadrul programului – pilot Digitaliada, revizuit de Simona Roșu, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție, elevii vor rezolva ecuația de gradul I și vor determina soluția/soluțiile unei ecuații, într-o mulțime dată. Elevii își vor consolida cunoștințele despre ecuații echivalente, transformări echivalente. Elevii vor lucra individual și în echipe. Se recomandă ca profesorul să fie familiarizat cu jocul Agent X/aplicația GeoGebra.


Alte informații

Clasa a VIII-a - Rezolvă ecuația de gradul I și vor determina soluția/soluțiile unei ecuații, într-o mulțime dată, utilizând aplicația GeoGebra/jocul Agent X.


Digitaliada

Romania, București

Trimis la 08.03.2018 - 16:09


Materiale similare

Marțișoare matematice

Matematică
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material se adresează elevilor din clasele V-VIII, material care vine în ajutorul profesorilor și elevilor cu scopul de a ușura înțelegerea profundă a unor concept matematice de bază și de a ușura aplicarea acestora în viața de zi cu zi.

A Háromszögek

Matematică
MATEMATICĂ, VI, VIII

A következő oktatóprogram lehetőséget ad a Háromszögek fejezet átismétlésére, játékos formában.