Fundația Orange

Ecuații de gradul I cu o necunoscută

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 08.03.2018

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru ecuații de gradul I cu o necunoscută.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de profesor Liliana Olărașu, Fundația Noi Orizonturi, în cadrul programului – pilot Digitaliada, revizuit de Simona Roșu, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție, elevii vor rezolva ecuația de gradul I și vor determina soluția/soluțiile unei ecuații, într-o mulțime dată. Elevii își vor consolida cunoștințele despre ecuații echivalente, transformări echivalente. Elevii vor lucra individual și în echipe. Se recomandă ca profesorul să fie familiarizat cu jocul Agent X/aplicația GeoGebra.


Alte informații

Clasa a VIII-a - Rezolvă ecuația de gradul I și vor determina soluția/soluțiile unei ecuații, într-o mulțime dată, utilizând aplicația GeoGebra/jocul Agent X.


Digitaliada

Romania, București

Trimis la 08.03.2018 - 16:09


Materiale similare

Funcții de forma f:ℝ→ℝ, f(x) = ax+b, a,b numere reale

Matematică
MATEMATICĂ, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Noțiunea de funcție este prezentă în toată matematica și nu numai. Însușirea corectă a acestei noțiuni este importantă. Ea este des întâlnită și în vorbirea curentă, dar în matematică, noțiunea de funcție are un înțeles precis. Este imporant ca elevii să înțeleagă această noțiune, de aceea vom utiliza aplicația GeoGebra pentru a rezolva exercițiile propuse.

Proiect didactic - Cilindrul

Matematică
MATEMATICĂ, VIII MEDIU PREDARE

Acest proiect didactic ajută la dezvoltarea competentelor digitale și matematice, pentru clasa a VIII-a folosind noua tehnologie pentru captarea atentiei elevilor.