Fundația Orange

Ecuații în Z - proiect didactic pentru activitatea on-line

Concurs

Hanza Elena

Trimis la 26.11.2020

Matematică
MATEMATICĂ, VI MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Materialul este un proiect pentru o activitate on-line, disciplina matematică. Scenariul propus se adresează inclusiv acelor cazuri de elevi din unități de învățământ care nu au implementat o platformă de e-learning, profesorii fiind nevoiți să caute alternative pentru comunicarea cu elevii.Proiecte didactice


Documente


Scenariul propus se adresează inclusiv acelor cazuri de elevi din unități de învățământ care nu au implementat o platformă de e-learning, profesorii fiind nevoiți să caute alternative pentru comunicarea cu elevii.

Pentru fiecare etapă principală a lecției s-au utilizat diverse resurse digitale care conferă un caracter interactiv lecției.

Pentru etapa de reactualizare a cunoștințelor s-a utilizat MathSolver, în etapa de asigurare a transferului s-a utilizat tabla colaborativă Idroo astfel elevii fiind activ implicați în lecție, iar pentru asigurarea feedback-ului s-a utilizat jocul aplicației Equality Explorer din PhetColorado (Level 2- two –step equation).


Alte informații

Toate resursele folosite sunt gratuite.


Hanza Elena, profesor de Matematică

Școala Gimnazială nr.1, Uileacu de Beiuș, Bihor

Trimis la 26.11.2020 - 19:13


Materiale similare

Unghiuri complementare, unghiuri suplementare, unghiuri adiacente

Matematică
MATEMATICĂ, VI

Această aplicație își propune ca elevii să înțeleagă când două unghiuri sunt complementare, suplementare și adiacente. Elevii vor fi capabili să utilizeze proprietățile referitoare la unghiuri complentare și suplementare pentru calcularea măsurilor unor unghiuri.

Gătim si folosim matematica

Matematică
MATEMATICĂ, VI

Această lecție poate fi folosită la recapitularea noțiunilor legate de rapoarte, procente și proporții. Compentența specifică urmărită este 3.2. Aplicarea unor metode specifice de rezolvare a problemelor în care intervin rapoarte, proporții și mărimi direct/invers proporționale.