Fundația Orange

Electrizarea

Concurs

Laurentiu Rosu

Trimis la 29.02.2020

Fizică
FIZICĂ, VI, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Materialul prezintă notiunile din programa scolară pentru clasa a VI-a din capitolul Electrizarea, într-un mod mai atractiv, sub forma de film în care copiii (sau nu numai ei...) pot vedea experimentele realizate în laborator însoțite de explicații.


Conținut video


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


Pentru a spori interesul elevilor, filmul e conceput astfel încât să aibă si aspecte interogative (întrebări si răspunsuri) si aplicații în practică si în tehnică. Filmul poate fi util si la clasele VII sau VIII, la inceputul capitolelor despre Electricitate pentru intelegerea notiunilor de baza.

Pentru a oferi posibilitatea profesorilor care vor folosi acest film didactic să aleagă modul de predare, am inclus si coloana sonoră cu vocea mea, dar am scris si textul (ca la subtitrări) pentru profesorii care doresc să citească ei înșiși textul (pentru o mai bună legătură dintre profesorul din clasă si elevii săi), sau să le explice elevilor în DIRECT notiunile din film folosind doar textul (in acest caz, profesorul poate folosi filmul si fără sonor), de asemenea profesorul poate alege optiunea vizionării filmului cu sonor de către elevi, urmând ca la final să discute concluziile.


Laurentiu Rosu, profesor de Fizică

Școala Gimnazială nr. 12, B.P. Hașdeu, Constanța, Romania, Constanța, Constanța

Trimis la 29.02.2020 - 20:05


Materiale similare

(Premiat 2022, categoria Elevi 14-17 ani) Viteza

Fizică
FIZICĂ, VI

Utilizarea aplicației mozaBook în studiul fizicii.

Legea lui Arhimede

Fizică
FIZICĂ, VII

O lecție de fizică sub formă de film documentar. Pentru a facilita înțelegerea fenomenelor, am inclus numeroase experimente filmate în laborator și simulări computerizate noi, originale, create special pentru a explica aspecte științifice legate de Legea lui Arhimede și aplicațiile acesteia.