Fundația Orange

Electrizarea

Concurs

Laurentiu Rosu

Trimis la 29.02.2020

Fizică
FIZICĂ, VI, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Materialul prezintă notiunile din programa scolară pentru clasa a VI-a din capitolul Electrizarea, într-un mod mai atractiv, sub forma de film în care copiii (sau nu numai ei...) pot vedea experimentele realizate în laborator însoțite de explicații.


Conținut video


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


Pentru a spori interesul elevilor, filmul e conceput astfel încât să aibă si aspecte interogative (întrebări si răspunsuri) si aplicații în practică si în tehnică. Filmul poate fi util si la clasele VII sau VIII, la inceputul capitolelor despre Electricitate pentru intelegerea notiunilor de baza.

Pentru a oferi posibilitatea profesorilor care vor folosi acest film didactic să aleagă modul de predare, am inclus si coloana sonoră cu vocea mea, dar am scris si textul (ca la subtitrări) pentru profesorii care doresc să citească ei înșiși textul (pentru o mai bună legătură dintre profesorul din clasă si elevii săi), sau să le explice elevilor în DIRECT notiunile din film folosind doar textul (in acest caz, profesorul poate folosi filmul si fără sonor), de asemenea profesorul poate alege optiunea vizionării filmului cu sonor de către elevi, urmând ca la final să discute concluziile.


Laurentiu Rosu, profesor de Fizică

Școala Gimnazială nr. 12, B.P. Hașdeu, Constanța, Romania, Constanța, Constanța

Trimis la 29.02.2020 - 20:05


Materiale similare

robotica@home

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, FIZICĂ, INFORMATICĂ ȘI TIC, EDUCAȚIE TEHNOLOGICĂ, ȘTIINȚE ALE NATURII, DEZVOLTARE PERSONALĂ, V, VI, VII, VIII ÎNCEPĂTOR PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Descopera cum functioneaza robotii si cum ii poti controla prin programare, chiar daca nu ai mai scris cod pana acum. Cursul te va ajuta sa explorezi cum functioneaza tehnologia in general. Pentru ca robotica imbina stiinta, ingineria si tehnologia si reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de a invata aplicat programare, electronica sau mecanica, dar si fizica sau matematica.

Ce sunt atomii?

Interdisciplinar
FIZICĂ, CHIMIE, V, VI, VII, VIII ÎNCEPĂTOR PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Informatii despre atomi pe intelesul tuturor.