Fundația Orange

Media


Elena Stănișor, director: Tehnologia nu exclude metoda tradițională de predare, ci vine în sprijinul ei

Elena Stănișor, director: Tehnologia nu exclude metoda tradițională de predare, ci vine în sprijinul ei

Implicarea mult mai mare a elevilor în orele predate cu instrumente digitale este lucrul pe care Elena Stănișor, directorul Școlii de la Roești, îl subliniază încă de la început.

Apoi e foarte important felul în care elevii colaborează unii cu alții, mergând până acolo încât cei care nu au prins subiectul sau nu se descurcă la anumite sarcini, sunt ajutați de colegi. Totul vine natural, fără să fie nevoie de vreo strategie specială de abordare.

 

Digitaliada: Cum s-a schimbat predarea la clasă după introducerea tabletelor? 

Elena Stănișor: De când cu tabletele, sunt toți în poveste pentru că, ce am remarcat, colaborează între ei, se ajută, se grupează în așa fel încât chiar dacă unul mai întâmpină dificultăți imediat un coleg îl ajută și sunt toți acolo. Pe când la un demers didactic clasic îi pierzi pe drum, îi vezi, le mai atragi atenția, dar cam mereu se întâmplă la fel. De data asta nu.

Cum vi se par aplicațiile pe care lucrează copiii acum?

Elena Stănișor: Am testat în special aplicațiile de evaluare pentru că ele mi s-au părut mai potrivite, sunt trei aplicații Kahoot, Quizizz și Socrative. Eu deja am o aplicație preferată, îmi place mai mult Quizizz. Kahoot merge mai mult pe spargerea gheții: copii imediat se entuziasmează și pleacă bine, dau startul la oră. Eu le folosesc foarte mult la sfârșitul orei, ca feedback, văd ce anume s-a fixat. Mie nu mi se pare atât de importantă nota, cât ca ei să își însușească ceva. Mie îmi place foarte mult ce se întâmplă în Digitaliada. Nu cred că pot spune vreodată "știu tot”, tot timpul va fi cate ceva nou. 

Ce feedback ați primit de la părinți?

Elena Stănișor: Am anticipat rezervele pe care părinții puteau să le aibă și am căzut de comun acord că fară tehnologie nu prea se mai poate. Și atunci, tehnologia este foarte ok daca știi cum să o ghidezi, să o utilizezi, cum să o ordonezi. Tehnologia nu exclude metoda tradițională (n.red. de a preda), vine în sprijinul ei.