Fundația Orange

Testimoniale


Elevii performanți din Muncelu de Sus au descoperit latura creativă a aplicațiilor digitale

Elevii performanți din Muncelu de Sus au descoperit latura creativă a aplicațiilor digitale

FOTO: Emotivi, elevii olimpici sunt modești în prezentarea rezultatelor pe care le-au obținut la concursurile școlare. Matematica reprezintă foarte mult pentru ei, un motiv în plus să se bucure de Digitaliada.


Elevii cu rezultate bune la învățătură nu se așteptau să descopere, prin aplicațiile digitale educative, o altfel de matematică: ludică și creativă.

Ionelei Săcaru (clasa a VIII-a) i-au plăcut întotdeauna disciplinele matematică și limba română. Elevă cu rezultate bune, nu se gândea cum ar putea să utilizeze o tabletă pentru a exersa la matematică. După introducerea modulului digital, percepția elevilor s-a schimbat. Elevii performanți au privit utilizarea tehnologiei într-o manieră creativă. Ionela studiază la o școală din mediul rural, cu rezultate de top.

Elevă la Școala Gimnazială Muncelu de Sus, Ionela Săcaru a obținut premiul al III-lea la nivel județean, la Olimpiada de limba română din anul 2017. Ionela consideră că e foarte important să te axezi pe disciplinele care vor fi folositoare în viitor, precum limba română și matematica.

Ionela nu este singura din Școala Gimnazială din Muncelu de Sus cu medie bună la învățătură și cu performanțe la concursurile școlare. 

George Emmanuel Brumă, elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Muncelu de Sus, a obținut premiul al II-lea la faza județeană a Olimpiadei de matematică. El a descoperit matematica dinainte să ajungă la școală, a învățat adunarea de la bunica.


Exercițiile de la clasă, pe tablete, i-au oferit posibilitatea să exerseze suplimentar și cel mai mult i-a plăcut King of Maths.

„Încă din copilărie mi-a plăcut matematica, de când am descoperit adunarea, pe care am învățat-o de la bunica. Lucrez singur, când nu prea înțeleg mă ajută mama, îl mai întreb și pe domnul profesor.", povestește George. El ar vrea să ajungă elev la Liceul Militar din Câmpulung.

***

Școala gimnazială Muncelu de Sus, din comuna Mogoșești-Siret, județul Iași, este una din cele 10 școli parte din proiectul-pilot Digitaliada.