Fundația Orange

Media


Eugen Negrilă, director: Mulțumită Digitaliada avem profesori formați

Eugen Negrilă, director: Mulțumită Digitaliada avem profesori formați

Un manager de școală este în primul rând un manager educațional, un om preocupat nu numai de aspectele tehnice ale meseriei, cât mai ales de cele specifice școlii și învățatului.

Eugen Negrilă este un astfel de om și ne-a spus că și-a făcut mai întâi temele înainte să aplice pentru proiectul Digitaliada. 

Digitaliada: Cum v-ați hotărât să aplicați pentru proiectul Digitaliada?

Eugen Negrilă: Am sunat în două sau trei școli să mă interesez ce anume au adus în plus în școlile respective și urmând sfaturile directorilor acelor școli, unde deja se implementase Digitaliada de doi sau trei ani, am decis și eu să aplic. 

Digitaliada: Ce s-a schimbat după introducerea tabletelor la ore?

Eugen Negrilă: Ajungi să cunoști ce se poate face cu ceva inovativ, cu o aplicație nouă, cu tableta, cu un device nou care are instalată o aplicație în spatele căreia stau profesori care au muncit. Pare la început un joc, dar jocul acesta este unul pedagogic, didactic. Niciun elev din clasele V-VIII nu a venit la director să spună că el nu mai vrea să lucreze la matematică cu tablete, dimpotrivă. Mai mulți colegi profesori doresc și ei să aplice o oră pe tabletă. Atragerea elevilor din ciclul gimnazial implică și tehnologia pe care ei o folosesc acasă.

Digitaliada: Cum a fost formarea în cadrul proiectului Digitaliada?

Eugen Negrilă: Dacă la o formare te obișnuiești să folosești calculatorul, video proiectorul, pe care noi le foloseam în școala Deveselu, în formarea Digitaliada folosim palpabilul, adică tableta, care vine cu softuri dedicate și cu programe dedicate la matematică și informatică. Este folosită de profesorii care au fost formați în acest sens. Mulțumită Digitaliada avem profesori formați, să nu uităm acest aspect. Tableta este doar un mijloc, dar în spatele tabletei stau oameni, stau experți în educație", spune directorul.