Fundația Orange

(Premiat 2021, Proiectare didactică, V-VIII) Evenimente astronomice

Concurs

Matei Dan

Trimis la 28.10.2020

Geografie
GEOGRAFIE, V MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

În cadrul lecției de geografie de la clasa a V-a am folosit aplicația World Wide Telescope. Această aplicație este un mediu software care permite computerului dvs. să funcționeze ca un telescop virtual, combinând terabyte de imagini de pe telescoape celebre ca Hubble, Chandra și Spitzer.Proiecte didactice


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


http://inspiringscience.rdea.gr/delivery/lesson/index?id=0b1c6562&t=s

Pentru a parcurge lecția, elevii se vor loga cu numele și prenumele. La fiecare etapă a lecției elevul trebuie să răspundă la întrebările din aplicație pentru a trece la următoarea etapă. La finalul lecției, răspunsurile elevilor sunt centralizate și fiecare elev primește un punctaj/scor.

Vizitatorii pot derula lecția folosind pentru logare diferite date alese la întâmplare: cifre, litere etc. Aplicația vă înregistrează că vizitator.


Alte informații

Începând cu jumătatea lunii martie 2020, ca urmare a deciziei Ministerului Educației și Cercetării de a suspenda cursurile față-în-față, am fost nevoit să mă reorientez către practici noi de comunicare și de predare prin care să asigur continuitatea învățării la materia Geografie. Lecția de față este concepută și pentru predarea online.


Matei Dan, profesor de Geografie

Școala Gimnazială Pui, Pui, Hunedoara

Trimis la 28.10.2020 - 18:28


Materiale similare

Apele continentale

Geografie
GEOGRAFIE, V

Lecție interactivă de predare-consolidare și evaluare a cunoștințelor
Disciplina: Geografie - clasa a V-a.

Dinamica scoarței terestre

Geografie
GEOGRAFIE, V

Materialul prezintă etapele lecției, sarcinile de lucru, evaluări formative pentru lecția Dinamica scoarței și structura internă a Pământului.