Fundația Orange

Excretia la plante

Concurs

Balan Rafael / prof Puiu Mihaela / prof Sandor Mihaela

Trimis la 28.02.2020

Biologie
BIOLOGIE, VI MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

În contextul înțelegerii de către elevi a unor procese fiziologice necesare menținerii vieții, apare nevoia de a prezenta, sub forme tot mai variate și mai atractive, desfășurarea acestora.


Conținut video


Multimedia


Competente specifice urmarite din programa scolara

1.1. Selectarea unor texte, filme, tabele, desene, scheme, grafice, diagrame ca surse pentru extragerea unor informații referitoare la unele procese, fenomene și sisteme biologice
- stabilirea unor criterii de selecție a surselor de informare și a metodelor de lucru ; căutarea și selectarea informațiilor dintr-o sursă;
- selectarea și vizionarea unor filme în scopul observării structurii și funcționării unor organe, a particularităților lor în diferite medii de viață

2.1. Organizarea informațiilor științifice după un plan propriu
- elaborarea unui plan pentru documentare și organizarea informațiilor

2.2. Realizarea de produse de prezentare a informațiilor sub formă de modele, forme grafice, texte, produse artistice, cu mijloace TIC, utilizând adecvat terminologia specifică biologiei

4.1.Transferarea achizițiilor din domeniul biologiei în contexte noi.

În contextul înțelegerii de către elevi a unor procese fiziologice necesare menținerii vieții, apare nevoia de a prezenta, sub forme tot mai variate și mai atractive, desfășurarea acestora.

Materialul își propune să reprezinte cât mai sugestiv, procesul de excreție întâlnit la plante, lăsând elevilor posibilitatea de a formula ipoteze proprii, cu privire la importanța acestui proces, la locul de desfășurare, la formele de realizare, precum și la factorii care influențează procesul de transpirație.

Un accent deosebit am pus pe accesibilizarea resurselor educaționale, astfel încât să se poată adresa unui grup larg de beneficiari. În acest sens, am apelat la prezentarea sub formă de animație, suport agreat de în special de elevii din gimnaziu.

https://youtu.be/u8vW-ci7W38


Alte informații

In realizarea materialului s-a urmarit, pe langa continutul stiintific si dezvoltarea competentelor TIC in vederea accesibilizarii resurselor educationale avand ca scop posibilitatea utilizarii acestora de un grup tinta cat mai larg ( elevi, parinti, profesori). Implicarea elevilor in realizarea acestor resurse stimuleaza creativitatea, dorinta de informare si achizitionare a unui numar cat mai mare de cunostiinte si competente.
profesori coordonatori : Puiu Mihaela, Sandor Mihaela


Balan Rafael / prof Puiu Mihaela / prof Sandor Mihaela

Colegiul de Stiinte Grigore Antipa, ROMANIA, Brasov, Brașov

Trimis la 28.02.2020 - 11:35


Materiale similare

Respirația aerobă

Biologie
BIOLOGIE, VI

În lumea vie există două tipuri de respirație, respirația aerobă și anaerobă. Acest material prezintă reacția chimică care are loc în timpul respirației aerobe. Se menționează sediul respirației celulare (mitocondria) și modul în care este produsă energia necesară tuturor formelor de viață.

Alimentatia - factor de influenta a calitatii vietii

Biologie
BIOLOGIE, VI

Materialul realizat prezintă într-o formă atractivă informații despre alimente și despre modul în care acestea ne influențează calitatea vieții. După o scurtă clasificare a alimentelor, sunt prezentate transformările pe care le suferă acestea la nivelul tubului digestiv, până la obținerea produșilor finali ai digestiei, care vor fi absorbiți.