Fundația Orange

Exerciții de pronunție a sunetului V - în poziție inițială

Concurs

Palievici Gheorghe Dionisie

Trimis la 15.12.2021

Altă disciplină
ALTĂ DISCIPLINĂ, IV ÎNCEPĂTOR PREDARE

Un exercițiu destinat elevilor deficienți de auz și nu numai. Acest exercițiu oferă un feedback vizual atât de necesar în terapia efectuată cu astfel de copii.


Alte materiale educaționale


Multimedia


Terapiile care se realizează cu elevii deficienți de auz necesită un suport vizual sporit, datorită nivelului cognitiv oarecum afectat din cauza deficienței. Memoria auditivă la astfel de copii nu este formată și, de aceea, orice informație/material prezentat trebuie susținut cu imagini pentru o mai bună înțelegere și ”întregire” a întregului tablou informațional. De asemenea, feedback-ul pe care ei îl oferă este mult mai amplu atunci când materialele sunt prezentate sub o formă vizuală cât mai atractivă și ușor de înțeles.

De-a lungul timpului am observat că utilizarea tehnologiei în procesul de predare/învățare facilitează o mai bună înțelegere a conținuturilor. Materialul este realizat cu ajutorul platformei word wall, șablonul acestuia putând fi schimbat cu ușurință. Chiar dacă conținutul rămâne același, forma de prezentare/șablonul este diferit și oferă aceeași atracție. Utilizarea lui în procesul de demutizare a dus la obținerea unor rezultate foarte bune în ceea ce privește calitatea pronunției sunetelor vizate în cadrul terapiei.

Link: https://wordwall.net/ro/resource/12215338


Palievici Gheorghe Dionisie, profesor de Altă disciplină

Liceul Tehnologic Special Bivolărie, Vicovu de Sus, Suceava

Trimis la 15.12.2021 - 14:56


Materiale similare

Poveste Tangram

Altă disciplină
ALTĂ DISCIPLINĂ, IV

Povestea jocului tangram și propunere de activitate pentru clasa a IV-a, ora de arte vizuale și abilități practice

O vânătoare „altfel”!

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, III, IV

Inspirat de vânătoarea de comori, Goosechase este o platformă online care vă ajută să creați jocuri prin intermediul cărora elevii primesc diferite misiuni (sarcini). Elevii vor instala pe telefon aplicația și primesc diferite sarcini de lucru.