Fundația Orange

Exerciții și teste online pentru Matematică

Concurs

Francisc Balog

Trimis la 25.01.2019

Matematică
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Aplicația este menită să ajute profesorul de matematică și elevii să exerseze și să aprofundeze cunoștințele dobândite la ora de Matematică, în timpul sau în afara orelor de clasă. Ea poate fi folosită pe calculator, pe tabletă, pe un telefon smart sau pe tabla interactivă, la orele de clasă sau la orele de consultații.Aplicații


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia
Aplicația este menită să ajute profesorul de matematică și elevii să exerseze și să aprofundeze cunoștințele dobândite la ora de Matematică, în timpul sau în afara orelor de clasă. Ea poate fi folosită pe calculator, pe tabletă, pe un telefon smart sau pe tabla interactivă, la orele de clasă sau la orele de consultații.
Am construit site-ul pe parcursul mai multori ani, adăugând noi exerciții săptămânal, atât cât mi-a îngăduit timpul. Limbajele de programare folosite sunt html, php.
Se compune din două blocuri. La intrarea în aplicație se poate alege limba (română sau maghiară), după care ajungem la o pagină unde avem două posibilități: să navigăm spre pagina cu Exerciții online sau să generăm Fișe de lucru, alegând clasa și exercițiile (problemele) fișei, după care putem printa fișa sau o putem salva pentru a fi trimisă prin e-mail.
La aplicația Exerciții online, se poate alege din cele 380 de exerciții la matematică pentru clasele V-VIII și din cele 22 de pagini de evaluare a cunoștințelor exersate.
La Fișe de lucru, pot fi salvate sau afișate pe ecran peste 400 de tipuri de probleme sub formă de fișă de lucru. Pentru ușurarea muncii profesorului, când se generează fișa, apar separat, pe o altă foaie, rezolvarea și rezultatele. Se pot genera fișe cu 3, 6 sau 9 probleme. Aplicația poate fi folosită și la evaluarea de la sfârșit de capitol sau la pregătirea pentru examenul de evaluare națională, utilizatorul putând alege mai multe tipuri de probleme. Partea în limba română este în curs de traducere.
Intrare în aplicație: https://borosnyoiiskola.ro/2012/gyakorlatok/index.html


Francisc Balog, profesor de Informatică și TIC, Matematică

Gimnazială , România, Boroșneu Mare, Covasna

Trimis la 25.01.2019 - 10:36


Materiale similare

Grafice și tabele

Matematică
MATEMATICĂ, V, VI, VII

Exerciții de interpretare și extragere a datelor din grafice și tabele.

Simetrie

Matematică
MATEMATICĂ, V

Exerciții de construire a unei imagini simetrice.