Fundația Orange

Experimente si demonstratii geografice

Concurs

Dumitru Ionut

Trimis la 28.01.2022

Geografie
GEOGRAFIE, V, VI, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Experimente si demonstratii geografice ce pot fi utilizate in cadrul orelor de geografie.Alte materiale educaționale


Documente


Experimentele si demonstratiile pot fi vizualizate la acest link:
https://www.profudegeogra.eu/proiecte-scolare-geografice-cu-demonstratii/

Acest set de experimente si demonstratii geografice pot fi folosite in cadrul orelor de geografie pentru o intelegere mai buna si mai rapida a fenomenelor geografice.
Invatarea prin experiment este una de lunga durata in care elevul invata prin observarea anumitor caracteristici sin timpul realizarii demonstratiilor sau experimentelor. Prin realizarea de experimente elevii pot verifica anumite ipoteze stiintifice intr-o maniera placuta si interactiva.

Prin folosirea cat mai deasa a experimentelor in cadrul orelor de geografie se reduce timpul de invatare (elevii asimileaza cunostinte mai usor si pe o perioada mai indelungata) si creste calitatea invatarii.

Acest set cuprinde 25 de experimente si demonstratii geografice. Fiecare video din acest set este compus din 2 parti. In prima parte se arata experimentul si in in partea a 2-a este o descriere mai detaliata a fenomenului respectiv. La fiecare experiment sunt enumerate si obiectele de care elevii au nevoie pentru a-l realiza. Urmarind astfel de materiale video elevii vor putea sa isi realizeze singuri experimentele.


Dumitru Ionut

Arad

Trimis la 28.01.2022 - 08:40


Materiale similare

Învață cu ArcGIS online

Geografie
GEOGRAFIE, V, VI

Utilizarea platformei ArcGIS online ajuta elevii să interogheze hărți preexistente, adnote cu text sau legate prin link de fotografii și videoclipuri, pentru a intelege relatii, pentru a obține informații.

Europa - poziție, limite, puncte extreme, caracteristici și țărmuri

Geografie
GEOGRAFIE, VI

Lecție de predare la clasa a VI-a