Fundația Orange

Tendințe


Familia Digitaliada crește cu fiecare an

Familia Digitaliada crește cu fiecare an

FOTO: Seminar Digitaliada


La cea de-a treia ediție a competiției Digitaliada, 139 de școli din mediul rural s-au înscris pentru șansa de a beneficia de formare digitală și de un laborator digital modern.

Dintre școlile înscrise în competiție, 10 s-au alăturat familiei Digitaliada, în anul școlar 2018-2019.

Profesorii din noile școli Digitaliada s-au cunoscut și s-au reunit în cadrul primei sesiuni de formare, care a avut loc în luna septembrie, la București. Cadrele didactice au avut ocazia sa înțeleagă educația digitală prin prisma aplicațiilor de pe tablete și a creativității prezentărilor susținute de către profesorii din edițiile anterioare ale proiectului: „Este o onoare pentru noi, profesorii Digitaliada, să vedem câtă încredere s-a investit în noi. În final, tot ceea ce facem, facem în folosul elevilor, principalii beneficiari”, ne-a mărturisit Constantin Ichim, directorul Școlii Gimnaziale „Samson Bodnărescu”, Gălănești, județul Suceava.

Profesorii-formatori care au pregătit și susținut prezentările sunt: Costel Dudău de la Școala Gimnazială Solonț, Monica Popovici de la Școala Gimnazială „Samson Bodnărescu” Gălănești, Anișoara Apostu de la Școala Gimnazială Piscu, Alin Danciu de la Școala Gimnazială Sîncraiu de Mureș, Nicoleta Duma de la Școala Gimnazială "Mircea Luca" Băișoara, Maria Rus de la Școala Gimnazială Luna și Aura Bârdeș de la Școala Gimnazială "Corbii Mari".

„Mă bucur să văd că există inițiative și persoane care se gândesc la copiii din mediul rural”, ne-a mărturisit Cătălina Stoica, director și profesor matematică la Școala Gimnazială „Nicolae Russu” Sita Buzăului, una dintre noile școli intrate în proiect.

Printre invitații la eveniment s-au numărat și inspectorii școlari de matematică și TIC din județul Dâmbovița, Laura Erculescu și Radu Tăbîrcă.