Fundația Orange

Testimoniale


Felix Nicolae, prof. matematică, Școala Gimnazială Costești, județul Buzău

Felix Nicolae, prof. matematică, Școala Gimnazială Costești, județul Buzău

Absolvent de matematică în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, profesorul de matematică Felix Nicolae a debutat în învățământ în urmă cu aproximativ 18 ani. De-a lungul carierei sale profesionale, acesta a obținut numeroase calificări și certificări, iar din anul 2012 deține gradul didactic I.

Felix Nicolae consideră că „pregătirea lecției în care este utilizat calculatorul este deosebit de importantă pentru cadrul didactic, deoarece atingerea obiectivelor de învățare depinde în cea mai mare măsură de proiectarea didactică și de stabilirea prealabilă a secvențelor lecției”.

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Prof. Nicolae Felix: Prin capacitatea de căutare a surselor de informații ce stimulează curiozitatea, explorarea și cercetarea, favorizând formularea de ipoteze și de teme/ subiecte/ probleme de investigare proprie care vor facilita procesul de asimilare a cunoașterii. 

Digitaliada: De ce este relevantă pentru dvs. participarea la Digitaliada?

Prof. Nicolae Felix: Deoarece calculatorul este astăzi cel care facilitează atingerea unor scopuri importante în învățare și poate fi utilizat de către cadrul didactic într-o varietate de situații, vreau să fac parte din proiectul Digitaliada pentru a găsi metode și mijloace noi cu ajutorul cărora să pot stimula interesul elevilor pentru învățare. 

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați alege?

Prof. Nicolae Felix: Aș aminti participarea elevilor coordonați de mine la olimpiadele și concursurilor de matematică (precum Lumina Math, Olimpiadele cunoașterii etc.), participarea în cadrul proiectului internațional „Eco-Școala” sau organizarea activităților în proiectului național „Pădurea - plămânul verde al naturii”.