Fundația Orange

Fișă cu funcțiile sintactice

Concurs

qwzky

Trimis la 03.03.2018

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V, VI, VII, VIII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Pentru lucru eficient, fișele vor fi printate și laminate. Apoi se taie de pe fișe (cu marker FLIPCHART) acele funcții sintactice care nu au fost încă predate sau care nu sunt în programa pentru nivelul la care se află elevul-utilizator. azurilor.


Proiecte didactice


Documente


Pentru lucru eficient, fișele vor fi printate și laminate. Apoi se taie de pe fișe (cu marker FLIPCHART) acele funcții sintactice care nu au fost încă predate sau care nu sunt în programa pentru nivelul la care se află elevul-utilizator. În lucrul efectiv cu fișa, se vor urma pașii:
1. Numim partea de vorbire. Elevul numește partea de vorbire pentru cuvântul subliniat în propoziție (astfel, va afla culoarea părții de vorbire, pentru referiri ulterioare).
2. Punem întrebarea. Plecăm de la premisa că elevul știe un lucru foarte bine: să pună o întrebare la care să răspundem cu cuvântul subliniat în propoziție.
3. Identificăm funcția. Corelăm întrebarea care se potrivește cel mai bine cu funcția sintactică aferentă.
N.B. este posibil ca aceeași întrebare să se regăsească la funcții sintactice diferite sau la aceleași funcții, dar în cazuri diferite. Profesorul va fixa separat teoria cazurilor.


qwzky, profesor de Limba și literatura română

Școala Gimnazială nr. 2 Voluntari, România, Voluntari, Ilfov

Trimis la 03.03.2018 - 01:19


Materiale similare

Opera lirică. Lacul, de Mihai Eminescu

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VIII

Un proiect de lecție în care sunt utilizate o serie de instrumente digitale pentru a facilita consolidarea cunoștințelor legate de genul liric. O lecție ce propune și alte extinderi spre artele plastice.

Proiect didactic - Complement direct

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VIII

Complementul direct va fi predat intr-un mod interactiv si amuzant. Elevii vor pleca intr-o calatorie pe mare, utilizand o harta cu indicii care ii va conduce catre comoara (cunostintele acumulate pe tot parcursul orei).