Fundația Orange

"Flacăra motivației" - dezvoltare personală

Concurs

Iron Eagles

Trimis la 20.01.2022

Interdisciplinar
EDUCAȚIE CIVICĂ / SOCIALĂ, DEZVOLTARE PERSONALĂ, VI, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Site-ul aprinde flăcăra motivației și dorința de autodepășire în sufletele elevilor, captează interesul adolescenților către educație și instruire prin articole motivaționale, interviuri cu tineri de succes, teste, materiale referitoare la dezvoltare personală - toate materialele sunt originale!Aplicații


Documente


Link-ul aplicației: https://ironeagles.ro/dezvoltarepersonala/

Prin site-ul “Flacăra motivației” aducem un suflu nou în sistemul educațional al viitorului, aprindem flăcăra motivației și dorința de autodepășire în sufletele elevilor, captăm interesul adolescenților către educație și instruire prin articole motivaționale, interviuri cu tineri de succes, teste și materiale referitoare la dezvoltare personală - toate realizate integral de către echipa noastră.

Proiectul nostru este util atât diriginților, cadrelor didactice, dar și elevilor din gimnaziu, adolescenților interesați de autodepășire și tuturor celor care au un suflet tânăr, indiferent de vârstă. Astfel, orice adolescent își poate schimba radical în bine opinia despre învățat, despre școală și, cel mai probabil, după citirea conținutului va porni singur într-o călătorie de dezvoltare personală.

Proiectul este destinat evoluției tinerilor atât interioare cât și exterioare, informațiile din interviurile și articolele create de noi sunt practice și folositoare, utilizarea lor influențând pozitiv alegerile și acțiunile vizitatorilor site-ului.

Fiecare interviu promovează indirect o disciplină din programa școlară, atât prin titlu (exemplu: “Interviu cu un istoric”, “Interviu cu un antreprenor”) cât și prin prezentarea disciplinelor școlare îndrăgite.

De exemplu:
“LITERATURA face parte din viața mea..” (Din “INTERVIU CU O SCRIITOARE”)
“MUZICA îmi oferă LIBERTATEA. Doar așa pot fi eu însumi.” (Din “INTERVIU CU UN TRAPPER”)
IDEEA și ABORDAREA noastră este ORIGINALĂ și INEDITĂ deoarece avem ca scop cptimizarea procesului de învățare și captarea interesului tinerilor către educație și instruire, aprinderea MOTIVAȚIEI, utilizând ca punct de plecare interesul generațiilor moderne pentru dezvoltarea personală. Toate materialele (sigla, sloganul, testele, interviurile, CELE PATRU ARTICOLE MOTIVAȚIONALE) sunt realizate integral de noi.


Alte informații

Link-ul aplicației: https://ironeagles.ro/dezvoltarepersonala

Obiectivele urmărite prin care am atins finalizarea proiectului:
- readucerea în prim plan a rolului MOTIVAȚIEI în instruire. Considerăm că MOTIVAȚIA este fundamentală, are o importanță covârșitoare și doar ea poate constitui scânteia, catalizatorul către performanță și succes, ajutând tinerii să țină piept imprevizibilului viitorului.
- captarea interesului generațiilor moderne pentru studiu;
- încurajarea preocupării tinerilor pentru dezvoltare personală;
- încurajarea cadrelor didactice să fie empatice, creative, să coreleze noțiuni de dezvoltare personală cu conținuturi din programa școlară;
- oferirea de suport pentru profesorii/diriginții/formatorii care, utilizând analogii între lecția de zi și exemple motivaționale bine alese, vor reuși să capteze interesul elevilor, să aprindă scânteia motivației și să genereze un vulcan de entuziasm și energie creatoare;
- Întreținerea focului creativ al minților și sufletelor tinere la adevăratul lor potențial , deschizând drumul către performanța școlară deosebită și către SUCCES.

Proiectul nostru este util atât diriginților în orele de consiliere, formatorilor/cadrelor didactice pentru creșterea calității procesului instructiv-educativ, dar și elevilor adolescenți, tinerilor interesați de autodepășire și, în general, tuturor celor care au sufletul tânăr, indiferent de vârstă.

Gradul ridicat de atingere a scopului propus îl demonstrează nenumăratele aprecieri din partea colegilor și cadrelor didactice cărora le-am prezentat viziunea proiectului, în special diriginții și profesorul de psihologie fiind încântați de originalitatea ideii și abordării.

În mijlocul paginii principale tronează „COPACUL DEVENIRII CARACTERULUI”, marcă proprie, care simbolizează metaforic etapele dezvoltării personale, începând cu rădăcinile (trăsăturile morale, aptitudini, mentalitatea).

LINK-UL APLICAȚIEI:
https://ironeagles.ro/dezvoltarepersonala


Iron Eagles

Colegiul Național , Urziceni, Ialomița

Trimis la 20.01.2022 - 18:33


Materiale similare

GetVealth - Tehnici nerezonabil de eficiente în creșterea productivității

Interdisciplinar
EDUCAȚIE CIVICĂ / SOCIALĂ, V, VI, VII, VIII

GetVealth este un program de wellness care ajută oamenii sa fie mai productivi. Noi promovam obiceiuri sănătoase ce vor fi folositoare toată viata. Programul este făcut cu ajutorul unor specialiști in psihoterapie si neurologie. Considerăm că elevii vor avea rezultate mai bune cu programul nostru.

Orar Digital

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V, VI, VII, VIII

Produsul reprezintă un orar digital pentru clasă, unde fiecare oră din anul școlar poate avea atașată tema, lecția, test sau teza, carnet de elev digital unde se pot introduce notele și se pot vizualiza imediat mediile și un chat pentru socializare și anunțuri.