Fundația Orange

Testimoniale


Florentina Preda, prof. TIC, Școala Gimnazială Costești, județul Buzău

Florentina Preda, prof. TIC, Școala Gimnazială Costești, județul Buzău

Florentina Preda este profesor titular de limba română și profesor de TIC la Școala Gimnazială Costești, unde predă de aproape nouă ani. Licențiată în Litere, la Universitatea din București, Florentina Preda a obținut de-a lungul carierei didactice numeroase certificate și atestate de formare continuă.

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Florentina Preda: Elevii vor fi încurajați să facă diverse conexiuni între Limba română, TIC și Artele plastice, învățându-i să iși tehnoredacteze propriile compoziții literare, să redacteze desene grafice folosind o gamă variată de soluții tehnice.   

Digitaliada: De ce este relevantă pentru dvs. participarea la Digitaliada?

Florentina Preda: Participarea la Digitaliada este binevenită deoarece în această epocă a multiculturalismului și globalizării informatice, care presupune transmiterea informațiilor prin cuvinte și imagini, este nevoie doar de idei și de inovație. 

Digitaliada:  Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați alege?

Florentina Preda: Aș menționa implementarea programelor international JA România, „Este afacerea mea”, „Economia și succesul”, „Prevenirea abandonului școlar” (membră a echipei de implementare a proiectului), „Mai puternici pentru Costești” și lucrarea metodico-științifică: „Sugestii de predare a textului epic din perspectiva personajului literar”.