Gabriela-Violeta Tănăsescu
Trimis la 12.01.2021Inteligența artificială (AI) reprezintă un subiect deosebit de actual, cu un impact major asupra vieții noastre, și implicit asupra viitoarelor generații. AI este una dintre tehnologiile cu cea mai rapidă creștere si transformare ale timpului nostru, cu 2.3 milioane de noi locuri de muncă oferite până în 2020.
Materialul educațional cu titlul “Frumusețea Inteligenței Artificiale (AI)” poate fi folosit la clasele V-VIII pentru a capta atenția elevilor către noile tehnologii și pentru a deschide noi provocări cu privire la domeniul AI.
Competența generală atinsă este “Elaborarea creativă de produse informatice care să valorifice conexiunile dintre disciplina Informatică și T.I.C. și societate”.
Linkul către prezentarea online, realizată în Google Slides: bit.ly/3bcE3Kl
Obiectivele prezentării:
Înțelegerea conceptelor de bază ale AI (definirea conceptului, caracteristici);
Experimentarea modului în care AI este utilizată în lumea reală (domenii de aplicabilitate, demonstrații practice, în timp real, folosind aplicația “Intelligent Kiosk” - creată de Microsoft);
Identificarea direcțiilor principale de acțiune ce se vor dezvolta în viitor cu impact asupra societății, prin utilizarea tehnologiei AI;
Aprofundarea cunoștințelor de limbă engleză.
În anul școlar 2020-2021 am utilizat acest material didactic în procesul educațional (în varianta online) și am observat că elevii au fost deosebit de interesați de subiectul abordat. Atât cadrele didactice, cât și elevii, pot utiliza cu ușurință materialul propus, cu posibilitatea de a experimenta și de a aprofunda un anumit domeniu de interes.
Gabriela-Violeta Tănăsescu, profesor de Informatică și TIC
Liceul Teoretic , Constanța, Constanța
Trimis la 12.01.2021 - 13:37
Prezentare power point despre arhitectura calculatorului.
Nicole
Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Gorj
Materialul este realizat pentru parcurgerea unității de învățare ”Pagini web”, clasa a VIII-a. Informațiile sunt structurate, pot fi parcurse cu ușurință; sunt integrate elemente de consolidare (learningapps) și, pentru creșterea motivației, site-uri realizate de alți elevi și un concurs, la final.
Gabriela Aurora Russu
Școala Gimnazială ”Ioan Opriș”, Cluj