Fundația Orange

Funcții de tipul f:R→R, f(x)= ax+b

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 14.11.2017

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru elevii de clasa a VIII-a, privind reprezentarea geometrică a graficului unei funcții liniare, definită pe mulțimi finite și pe R.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de Simona Roșu, profesor Digitaliada, revizuit de Ioan Popa, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție, elevii își vor consolida noțiunile despre reprezentarea geometrică a graficului unei funcții liniare, definită pe mulțimi finite și pe R.

Totodată, elevii vor învăța să analizeze grafice, să rezolve probleme de calcul a distanțelor, ariilor, folosindu-se de graficul funcției liniare.


Alte informații

Clasa a VIII-a - Reprezentarea geometrică a graficului unei funcții liniare, definită pe mulțimi finite și pe R, utilizând aplicația GeoGebra.


Digitaliada, profesor de Matematică

Romania, București

Trimis la 14.11.2017 - 17:17


Materiale similare

Marțișoare matematice

Matematică
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material se adresează elevilor din clasele V-VIII, material care vine în ajutorul profesorilor și elevilor cu scopul de a ușura înțelegerea profundă a unor concept matematice de bază și de a ușura aplicarea acestora în viața de zi cu zi.

A Háromszögek

Matematică
MATEMATICĂ, VI, VIII

A következő oktatóprogram lehetőséget ad a Háromszögek fejezet átismétlésére, játékos formában.