Fundația Orange

Funcții liniare

Concurs

Ștefan Poka

Trimis la 01.02.2022

Matematică
MATEMATICĂ, VIII AVANSAT CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Conceptul de funcție este unul fundamental, pentru oricare dintre ramurile matematicii. Aplicația noastră facilitează înțelegerea noțiunilor asociate acestui concept, precum: grafic, intersecție cu axele de coordonate, determinarea unei funcții liniare ce are graficul dat, etc, etc, ... .


Alte materiale educaționale


Galerie imagini, clic pentru zoom


Noțiunea de funcție presupune trei elemente: domeniu de definiție, codomeniu, și lege de corespondență. Graficul funcții liniare dezvăluie toate elementele funcției, motiv pentru care, in toate cele 7 task-uri ale aplicației, se dă graficul unei funcții liniare, pe care elevul trebuie să o identifice complet, pentru a putea răspunde problemei care se pune, privind funcția liniară dată.

Se recomandă folosirea butonului "Alt exercițiu!", până când, la fiecare sarcină de lucru, se obțin cel puțin 3 răspunsuri corecte din 3 încercări consecutive!

Link-ul aplicatiei este: https://www.geogebra.org/m/xezfqq6z


Alte informații

Elevi diferiți, vor avea sarcini de lucru diferite; astfel posibilitatea copiatului, a fraudării rezultatelor obținute este redusă (la zero), in condițiile in care activitatea este sursa unei "lecții Geogebra", în care profesorul poate urmări simultan și în timp real o clasă întreagă!


Ștefan Poka, profesor de Matematică

Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Cluj-Napoca, Cluj

Trimis la 01.02.2022 - 01:11


Materiale similare

Google Site în Educație

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

În timpul predării online cu ajutorul paginii Google Site am creat o culegere de exerciții online pentru materia limba și literatura maghiară maternă. Pe această pagină am creat și am grupat exerciții, filme, video și materiale didactice auxiliare (Liveworksheet, Quizizz, Mentimeter, Learningapps).

Az ötszög tömegközéppontja és geometriai súlypontja

Matematică
MATEMATICĂ, VII, VIII

Csak szerkesztés segítségével meghatározható az ötszög tömegközéppontja és geometriai súlypontja. A következő GeoGebra állomány ezt mutatja be nekünk.