Fundația Orange

Funcții liniare

Concurs

Ștefan Poka

Trimis la 01.02.2022

Matematică
MATEMATICĂ, VIII AVANSAT CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Conceptul de funcție este unul fundamental, pentru oricare dintre ramurile matematicii. Aplicația noastră facilitează înțelegerea noțiunilor asociate acestui concept, precum: grafic, intersecție cu axele de coordonate, determinarea unei funcții liniare ce are graficul dat, etc, etc, ... .


Alte materiale educaționale


Galerie imagini, clic pentru zoom


Noțiunea de funcție presupune trei elemente: domeniu de definiție, codomeniu, și lege de corespondență. Graficul funcții liniare dezvăluie toate elementele funcției, motiv pentru care, in toate cele 7 task-uri ale aplicației, se dă graficul unei funcții liniare, pe care elevul trebuie să o identifice complet, pentru a putea răspunde problemei care se pune, privind funcția liniară dată.

Se recomandă folosirea butonului "Alt exercițiu!", până când, la fiecare sarcină de lucru, se obțin cel puțin 3 răspunsuri corecte din 3 încercări consecutive!

Link-ul aplicatiei este: https://www.geogebra.org/m/xezfqq6z


Alte informații

Elevi diferiți, vor avea sarcini de lucru diferite; astfel posibilitatea copiatului, a fraudării rezultatelor obținute este redusă (la zero), in condițiile in care activitatea este sursa unei "lecții Geogebra", în care profesorul poate urmări simultan și în timp real o clasă întreagă!


Ștefan Poka, profesor de Matematică

Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Cluj-Napoca, Cluj

Trimis la 01.02.2022 - 01:11


Materiale similare

Bingo Educațional

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, IV, V, VI, VII, VIII

Aplicația Bingo Educațional permite generarea unor cartonașe unice pentru jocul Bingo. Acest joc poate fi utilizat la orice disciplină, de la nivel preșcolar, până la nivel universitar. Toate jocurile elaborate rămân disponibile pentru alți utilizatori. Site: https://cubulet.ro/EduBingo/

Simulare Evaluare Națională

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Simularea respectă structura subiectului de la Evaluare Națională, elevul are parte de o evaluare obiectivă.