Fundația Orange

Gândește, asigură-te și apoi dă click

Concurs

Constanța Pop

Trimis la 14.02.2019

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VI ÎNCEPĂTOR PREDARE

Scopul nostru este să protejăm și să încurajăm copiii în accesarea oportunităților digitale precum dobândirea de cunoștințe, comunicarea, dezvoltarea de abilități și îmbunătățirea perspectivelor în carieră. Credem cu tărie că fiecare copil ar trebui să primească o educație de calitate și să dezvolte abilitățile și cunoștințele necesare pentru a prospera în secolul XXI.Conținut video


Multimedia


Normele UE ne garantează că datele noastre cu caracter personal sunt protejate ori de câte ori este nevoie de colectarea lor. Aceste norme se aplică atât companiilor și organizațiilor (publice și private) din UE, cât și celor din afara UE care oferă bunuri sau servicii în UE, cum ar fi Facebook sau Amazon, ori de câte ori aceste companii solicită sau reutilizează datele cu caracter personal ale cetățenilor din UE.
Drepturile noastre în materie de protecție a datelor trebuie să fie respectate, indiferent de modul în care sunt colectate – on-line, într-un sistem computerizat sau pe hârtie, într-un fișier structurat.
În cazul în care copiii nostrii vor să utilizeze servicii on-line (pentru a se conecta la rețele de socializare, pentru a descărca muzică sau jocuri), de regulă ei vor avea nevoie de aprobarea noastra, ca părinte sau tutore legal, întrucât aceste servicii utilizează datele personale ale copiilor. De îndată ce ajunge la vârsta de 16 ani (în unele țări din UE limita este chiar de 13 ani), copilul nu va mai avea nevoie de consimțământul parental, de aceea trebuie sa fie informat la ce pericole se expune in mediul online.
Controalele pentru verificarea consimțământului parental ar trebuie să fie eficiente, de exemplu prin trimiterea unui mesaj de verificare pe adresa de e-mail a părintelui, dar uneori copiii își crează conturi cu date false fără ca părinți să-i poată verifica.
Copiii ar trebuii să știe că daca se intâmplă ceva pe internet care nu le place, îi sperie sau, pur si simplu, nu inteleg ce se întâmplă, pot oricând să se oprească din navigare. Trebuie să-I informăm pe elevi că pot să vorbească cu profesorii, adulții în care au încredere sau să sune la Internet Helpline, unde o persoană draguță îi va asculta și sfatui.


Constanța Pop, profesor de Informatică și TIC

CLUBUL COPIILOR NĂSĂUD, ROMANIA, NASAUD, Bistrița-Năsăud

Trimis la 14.02.2019 - 18:35


Materiale similare

Tutorial Clone - Scratch

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VI

Tutorial clone - o modalitate de utilizare a opțiunii de clonare a obiectelor în Sratch, integrată într-un joc.

Materiale de documentare

Interdisciplinar
GEOGRAFIE, VI, VII

Playlist-ul conține materiale video care vizează teme de dezbatere la disciplina geografie: un eco-ghid, probleme demografice, urbanizarea, probleme cu care se confruntă continentul Africa, utilizarea ArcGis online (hărțile din Living Atlas sau din biblioteca ArcGis) în învățarea geografiei