Fundația Orange

Geografie - Țări, județe și hărți

Concurs

csicsusz

Trimis la 28.02.2020

Geografie
GEOGRAFIE, V, VI, VII, VIII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Aceastã aplicație Android ajută la învățarea țărilor și steagurilor Europene, respectiv județele României.


Aplicații


Galerie imagini, clic pentru zoom


Aplicația este compusă din 4 părți. Pornind aplicația ajungem pe pagina principală de unde putem naviga la una din cele patru secțiuni

Selectând Europa ajungem la harta continentului si avem de selectat pe rand tarile care apar sub harta. Tarile ghicite bine rămân verde, iar cele greșite devin rosu pentru un scurt timp si tara corecta apare in verde. La sfârșit apare o lista cu tarile care au fost greșite si mai trebuie recapitulate, respectiv timpul petrecut.

Selectând România din meniu ajungem la harta tării. Aici avem exact același lucru de făcut ca si la Europa, dar selectând județele tarii.

Sub secțiunea de steaguri apare un grilaj cu steagurile tarilor europene, pe rând avem de selectat steagul tarii menționat pe ecran. Steagurile ghicite bine dispar, iar cele greșite rămân pe pagina. La final putem vedea timpul petrecut si steagurile, respectiv tarile ghicite greșit.

In a patra secțiune apare o lista cu tările, capitalele si steagurile tarilor europene, in aceasta parte le putem recapitula.

Aplicația poate fi descărcată din PlayStore accesând https://play.google.com/store/apps/details?id=edu.csicsa.digitaliada.geografie


csicsusz

Romania, Cluj Napoca, Cluj

Trimis la 28.02.2020 - 19:01


Materiale similare

Teste de geografie

Geografie
GEOGRAFIE, V

Materialele reprezintă teste interactive create în Power Point Macro ce ajută elevii în pregătirea unor concursuri de geografie. Testele conțin întrebări de tip ”drag and drop” sau ” fil in the blancks”. Unele oferă feedback (corect/incorect) sau punctajul final obținut.

Caleidoscop geografic

Geografie
GEOGRAFIE, V, VI, VII, VIII

Materialul este un site care cuprinde o colecție de animații, fișe de lucru, materiale de documentare, jocuri utile în predarea geografiei într-o manieră interactivă, vizuală, ludică.