Fundația Orange

Testimoniale


George Pavel, prof. TIC, Școala Gimnazială „Nicolae Russu” Sita Buzăului, Covasna

George Pavel, prof. TIC, Școala Gimnazială „Nicolae Russu” Sita Buzăului, Covasna

Profesorul de T.I.C., George Pavel, predă la Școala Gimnazială din Sita Buzăului din 2004. Este absolvent al Facultății de Geografie, Unversitatea din București și a urmat, de-a lungul carierei, două programe de reconversie profesională cu specializările istorie și informatică. În anul 2015 și-a obținut gradul didactic I. Este de părere că „dotarea laboratorului de informatică, prin proiectul Digitaliada, va crește interesul elevilor pentru frecventarea orelor de curs și va contribui la diminuarea absenteismului școlar”.

Digitaliada: Cum vedeți integrată educația digitală în desfășurarea „clasică”, tradițională, a unei ore?

Prof. George Pavel: Pentru a profesa și a trăi într-o societate bazată pe cunoaștere, din ce în ce mai complexă și în care volumul de informații este din ce în ce mai mare, elevii și cadrele didactice trebuie să utilizeze în mod constant, eficient și productiv tehnologiile informației și comunicării (TIC) la ore.

Digitaliada: De ce este relevant pentru dvs. să participați la Digitaliada?

Prof. George Pavel: Participarea la acest proiect mă va ajuta în predarea materiei la clasă, utilizând metode moderne și facilitându-mi, totodată, munca la clasă.

Digitaliada: Dacă ar fi să selectați câteva elemente-cheie din activitatea dvs. profesională, din CV-ul dvs., ce ați selecta?

Prof. George Pavel: Aș menționa spiritul de echipă, lucrul în echipă, buna stăpânire a calculatorului și a managementului pe clasă, buna comunicare și înțelegere.